×
TeknologiTophistorie

Her er de nye funktioner til din iPhone

Karaoke, spritny app og bedre sikkerhed er bare nogle af de nye funktioner, din iPhone får med iOS 16.2. Her er en oversigt.

Apple frigav onsdag den såkaldte Release Candidate af iOS 16.2 opdateringen til iPhone. Det betyder, at den snart rammer brugerne – sandsynligvis allerede i næste uge. Og der er rigeligt med nye funktioner at se frem til; deriblandt både en karaoke-funktion i Apple Music og endda en helt ny app kaldet Freeform.

Der er også yderligere sikkerhed i iOS 16.2. Apple krypterer fremover alle de data, der sendes mellem enheden og iCloud, såkaldt end-to-end-kryptering. I skrivende stund er det kun kodeord og sundhedsdata, der krypteres i iCloud.

Samtidig lanceres Advanced Data Protection. Det inkluderer at den “nøgle” der bruges til at låse op for krypteringen udelukkende findes på brugerens egen enhed. Man kan endda lægge den på en fysisk sikkerhedsnøgle, der skal sættes computerens USB-C stik.

Karaoke-funktion

Mere sjovt for os “almindelige brugere” er tilføjelsen af karaoke til Apple Music. Det giver mulighed for at skrue op og ned for vokalen på musiknumre, så man selv kan synge hen over numrene. Præcis hvilke numre, der understøttes, oplyses ikke, men Apple siger at det er “millioner”.

Karaoke-funktionen tilgås ved at aktivere Lyrics-funktion og justere vokalen på den mikrofon-slider, der dukker op. Se også billedet herunder.

Ud over iPhone og iPad virker Apple Music Sing også på Apple TV.

nye funktioner
Ny søvn-widget, karaoke i Apple Music og Freeform app’en er blandt nyhederne.

Helt ny app

Blandt de nye funktioner er også en helt ny app kaldet Freeform. Det er en mellemting mellem et tegneprogram og Noter – og vil være oplagt til brug med Apple Pencil. Apple beskriver app’en således:

“Vær kreativ. Skitser et projekt, design en inspirationstavle, brainstorm ideer og meget mere. Tilføj medier, arkiver, links, tekst m.m. hvor som helst på en tavle for at skabe dit eget kreative område. Inviter andre til din tavle, og arbejd sammen om at udvikle jeres bedste ideer i realtid.”

AirDrop begrænses

Endnu et sikkerhedstiltag er en begrænsning af AirDrop-funktionen. Den kan ikke længere være slået til i det uendelige. I stedet lukker den automatisk ned efter 10 minutter. Undtagelsen er dog, hvis AirDrop er sat til kun at modtage fra kontakter.

iOS 16.2 kommer som sagt ud til alle brugere inden for de næste uger. Men kan du ikke vente, kan du tilmelde dig Apples offentlige beta-program. Det sker dog på eget ansvar og Apple fraråder alle at installere betaer på enheder, der bruges i det daglige.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.