TeknologiTophistorie

iOS 16.3 er ude – derfor skal du opdatere

Den seneste opdatering til iPhone har et væld af sikkerhedsforbedringer og nye funktioner med ombord.

Apple har udsendt den seneste opdatering til sit iOS 16 styresystem. iOS 16.3 kommer blot en måned efter 16.2 og har ikke den samme mængde nye funktioner. Til gengæld er der væsentlige sikkerhedsforbedringer og fejlrettelser med i den nye opdatering.

Som sædvanligt lander iOS 16.3 sammen med opdateringer til alle de andre Apple-produkter. iPad OS 16.3 er klar til iPad-serien, macOS Ventura 13.2 er kommet til Mac-computerne og WatchOS 9.3 kan installeres på Apple Watch.

Her koncentrerer vi os dog om opdateringen til iPhone.

  • Opdateringen indeholder understøttelse for den helt nye HomePod generation 2, som Apple lancerede i sidste uge. Højttaleren byder bl.a. på dybere integration i det intelligente hjem via Matter-standarden. Den kommer til salg herhjemme i løbet af foråret.
  • Sikkerhedsnøgler til Apple ID giver brugerne mulighed for at kræve en fysisk nøgle til anden fase af deres to-faktor-godkendelse, hvilket øger sikkerheden på enheder, selv hvis de skulle bliver ofre for et phishing-angreb.
  • Der er også lavet en opdatering til den måde, Emergency SOS fungerer på enheden. Nu skal brugere holde sideknappen nede med enten volumen op eller ned-knappen. Men nødopkaldet foretages ikke, før knapperne slippes. Denne ændring kommer i et forsøg på at minimere antallet af utilsigtede opkald til alarmtjenesterne.
  • iOS 16.3 retter også en fejl, som nogle brugere havde med skærmen på iPhone 14 Pro Max. Når brugerne vækkede telefonen, ville der vises vandrette linjer på skærmen. Dette problem skulle nu være løst.
  • Sidst byder opdateringen også på en ny Sammenhold-baggrund, som er frigivet for at støtte Black History Month i USA. Det er den, du ser på billedet øverst. Baggrunden er også med i WatchOS 9.3, så du kan matche telefonen og uret.

Sådan opdaterer du

Har du slået automatiske opdateringer til på din telefon, bliver iOS 16.3 hentet ned og installeret mens du sover. Vi du speede processen op, kan du gå ind under Indstillinger –> Generelt –> Softwareopdatering og sætte den i gang manuelt.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.