ElbilerTophistorie

Her mangler der ladestandere

Nyt interaktivt kort viser, hvor efterspørgslen på ladestandere er størst.

Et nyt interaktivt kort viser, hvor der mangler ladestandere i Danmark. Kortet er baseret på data fra Danmarks Statistik og skabt af De Danske Bilimportører. Formålet er at hjælpe kommunerne med at kortlægge, hvor efterspørgslen efter ladestandere er størst.

Vejen til en dækkende ladeinfrastruktur går nemlig gennem kommunerne, mener brancheorganisationen. For med den såkaldte AFI-lov, der trådte i kraft den 6. april 2022, har landets kommuner fået mulighed for at lave udbud på ladestandere på offentlig vej.

– Vi ved, at danskerne gerne vil en grønnere transportform. Men vi ved også, at manglen på ladestandere afholder mange danskere fra at vælge elektrisk. Det er derfor afgørende, at der på tværs af landet bliver bedre adgang til opladning, siger Mads Rørvig, adm. direktør i Den Danske Bilimportører.

Viser hvor de kommende elbilsejere bor

Kortet er udarbejdet på baggrund af tre parametre om boligtype, bilejerskab og indkomst. Kortet viser de familier med bil, der bor i boligtyper som ikke nødvendigvis har mulighed for egen ladeboks samt har en indkomst i den højere ende. Indkomsten er valgt, da data viser, at det er disse familier, der i langt overvejende grad anskaffer sig elbiler.

Læs også: 13 elbiler per ladepunkt i Danmark

Kortet viser således 100m kvadratnetceller som et heatmap dækkende hele landet, der indeholder en vægtning af antal af familier med bopæl i kvadratnetcellerne ud fra informationer om boligtype, bilejerskab og indkomst. Vægtning af antal familier i hver celle beregnes ud fra de tre nedenstående kriterier:

  • Familier skal bo i boligtyperne: Etagebolig, rækkehus, kædehus eller dobbelthus.
  • Familier skal eje mindst 1 bil.
  • Familier skal have en indkomst der ligger i de 4 øverste deciler beregnet ud fra landsniveau, dvs. familierne skal være blandt de 40% af alle familier i landet med den højeste indkomst.

– En velfungerende infrastruktur på ladeområdet er en forudsætning for grøn omstilling. Jeg håber, at det interaktive kort vil være inspiration for landets kommuner til, hvor de skal fokusere deres kommende udbud, siger Mads Rørvig. 

Det interaktive kort kan besøges hos De Danske Bilimportører

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.