Elbiler

Hondas elbil får sidekamera-spejlsystem som standardudstyr

Honda tager nu imod reservationer på sin første elbil, Honda e, der er lavet til byboer og leveres med kameraer i stedet for sidespejle.

Honda drypper løbende information om sin kommende elbil, Honda e. Senest har japanerne meldt ud, at elbilen som standard vil være udstyret med det såkaldte Sidekamera-spejlsystem, der både øger sikkerheden og aerodynamikken. Sidekamera-spejlsystemet erstatter det traditionelle sidespejl og viser billeder på skærme inde i køretøjet i stedet. Honda har lavet en video, der viser hvordan systemet virker:

Lignende løsninger fra andre producenter har fået kritik for ydeevnen under visse forhold, men Honda lover at systemet – der både har normal- og vidvinkelvisning – forbedrer synligheden i dårligt vejr og om natten. Bilproducenten bemærker, at systemet har været gennem en omfattende test for at sikre mod bl.a. blænding og kameraets design bør ikke give problemer i hverken regn eller sne.

”Formen på kamerahuset er designet til at forhindre vanddråber på linsen. En vandafvisende belægning på linsen forhindrer desuden at væske hober sig op,” skriver Honda.

Honda e er beregnet til byboer

Honda begyndte at tage imod reservationer på Honda e i fire europæiske lande i sidste uge, nemlig England, Frankrig, Tyskland og Norge. Bilen kommer også herhjemme, men indtil videre må vi nøjes med at skrive os op til et nyhedsbrev. Ud over hvid fås bilen i fire forskellige farver; sort, metallic, gul og blå.

Bilen er designet med byboere i sigte, men Honda har endnu ikke frigivet komplette specifikationer på bilen. De lover dog, at den vil kunne køre 200 kilometer på en opladning – ikke just egnet til motorvejskørsel. Batteriet vil i øvrigt kunne lades til 80 procent kapacitet på en halv time siges det.

Honda forventer at begynde leveringen af Honda e i foråret 2020. Prisen er endnu ikke offentliggjort. Du kan læse mere om bilen hos Honda.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.