×
TeknologiTophistorie

Huawei Danmark byder undersøgelse velkommen

Efter nye påstande om sikkerhedsproblemer, melder Huawei Danmark, at virksomheden gerne lader sig undersøge af de danske myndigheder.

For to uger siden bragte den hollandske avis de Volkskrant en artikel, der igen såede tvivl om Huaweis arbejde med cybersikkerhed i telenetværkene. Avisen fortalte om seks kinesiske medarbejdere, som angiveligt skulle have haft ulovlig adgang til kundedata fra den hollandske teleoperatør KPN, og som dermed kunne have lyttet til den hollandske Premierministers samtaler.

Men en vigtig detalje blev glemt i både de hollandske og danske medier – nemlig, at det var KPN og ikke Huawei Netherlands, der havde det fulde og direkte ansvar for de seks medarbejdere. KPN afviser da også blankt, at hverken Huawei eller andre eksterne leverandører har haft uautoriseret adgang til netværk eller systemer.

I flere danske medier blev der dog trukket paralleller fra Holland til Danmark og Huaweis rolle som tidligere leverandør til 3G- og 4G-netværkene. Det resulterede i, at regeringen blev spurgt af et folketingsmedlem, om den vil iværksætte en undersøgelse af sikkerheden i det danske tele- og mobilnet i den periode, hvor Huawei var leverandør.

Og det får nu Huawei Danmark til at melde ud, at virksomheden gerne lader sig undersøge af de danske myndigheder:

– Huawei Danmark byder en hver form for undersøgelse fra den danske regering velkommen. Vi vil gerne have et endeligt svar på, om myndighederne mener, Huawei Danmark har svigtet den danske netværkssikkerhed, siger VP of Communication Xukun Ji.

Hun siger, at eksemplet fra Holland er “endnu en smoking gun, der viser sig at være ladt med løst krudt”. Problemet er, at for hver gang løst krudt bliver skudt af, skabes et røgslør, som udvisker folks tillid til Huawei, siger Xukun Ji.

– Hvis undersøgelsen ikke finder bevis for, at Huawei Danmark har optrådt som en utroværdig leverandør, kan vi i hvert fald blive renset for alle anklager om sikkerhedsbrist. Hvis den danske regering stadig vælger ikke at stole på Huawei, må konklusionen være, at det er en ren politisk beslutning. Det har i så fald intet med sikkerhedsspørgsmål at gøre, afslutter hun. 

Siden den amerikanske efterretningstjeneste for et par år siden kraftigt antydede, at Huawei havde instaleret bagdøre i udstyret til de europæiske telenetværk, har kineserne mistet en stor del af sine samarbejdsaftaler, både i en række europæiske lande og herhjemme, hvor blandt andet TDC Net fravalgte Huawei til fordel for Ericsson.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.