fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Huawei er verdens største – har overhalet Samsung

Huawei har givet Samsung baghjul og er nu verdens største mobilproducent hævder en ny rapport. Corona-pandemien har hjulpet kineserne.

Huawei er nu verdens største producent af mobiltelefoner og Samsung må se sig henvist til andenpladsen. Det hævder i hvert fald en ny rapport fra analysefirmaet Canalys, der leverer tal for perioden mellem april og juni i år. Huawei skal dog huske at nyde sejren mens de kan, for det er COVID-19-pandemien, der har vendt op og ned på den ”naturlige orden” og Samsung vender sandsynligvis stærkt tilbage.

Canalys mener, at Huawei har solgt 55,8 millioner telefoner i kvartalet, mens Samsung ”kun” har solgt 53,7 millioner. Det betyder, at Samsung har solgt voldsomme 30 procent færre telefoner end i samme periode sidste år – og coronaen får altså skylden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Huawei har også solgt færre telefoner end sidste år, men dykket er kun på 3 procent. Det skyldes primært Huaweis position på hjemmemarkedet i Kina, der står for 7 ud af 10 solgte Huawei-telefoner. 

”Vores forretning har vist usædvanlig robusthed i disse vanskelige tider,” siger Huawei i en udstalelse til The Verge. “Midt i en periode med hidtil uset global økonomisk afmatning og udfordringer, fortsætter vi med at vokse og styrke vores ledende position ved at levere innovative produkter og oplevelse til forbrugerne.”

Huawei

Det er dog svært at se Huawei beholde sin førsteplads. På grund af amerikanske sanktioner har kineserne mere end svært ved at sælge sine telefoner – uden Google Mobile Services – på markeder uden for Kina, mens Samsung må forventes at få vind i sejlene igen, når kunderne får købelysten tilbage efter COVID-19-pandemien.

Samsung har da også meddelt, at de forventer, at salget vil tage fart igen i efteråret. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button