×
Mobil og tablets

Huawei P Smart

Huawei P Smart er en billig telefon, der ikke desto mindre leverer alle de vigtigste funktioner fra topmodellerne

Huawei er i færd med at ændre image – for fem år siden var de mest kendt for de meget billige mobiler der til gengæld langt fra kunne hamle op med topmodellerne fra Samsung og Apple – men i dag er de med telefoner som Mate 10 Pro og P20 Pro helt fremme i bussen med topmodeller, der sagtens kan klare sig i konkurrencen med de to ærkerivaler. Men Huawei har ikke glemt dem, der ikke har lyst at betale 6.000 kr. for en mobiltelefon – derfor er de nu også klar med Huawei P Smart. Der koster 1.899 kr. Vel at mærke uden at du binder dig til noget som helst.

Ligner en topmodel

Det kan godt være, P Smart er mere end almindeligt billig, men det ser man ikke umiddelbart på den. Skærmen er i formatet 18:9, der efterhånden er standard for mobiltelefoner, hvad enten de er topmodeller eller budgetmodeller. Bagsiden er i aluminium og får telefonen til at virke solid – i det hele taget er det svært at se, at der er tale om en budgetmobil, for byggekvalitet og materialevalg ligger ikke meget under, hvad du finder på telefoner, der koster væsentlig mere.

Der er nogle få kompromisser på designet, dog. Eksempelvis er P Smart er ikke vandtæt, så ikke noget med at tage den med i vandet.

Glimrende skærm

P Smart er udstyret med en forholdsvis gennemsnitlig LCD IPS skærm. Den er ikke i klasse med de dyre OLED skærme på topmodellerne – langt fra. Men på den anden side leverer den faktisk en fornuftig billedkvalitet og nogle farver der er ganske naturlige, hvilket er rart. Det skal dog siges, at sortniveauet halter en del, især hvis man er vant til topmodellerne. Men hvis man er det, skifter man formentlig alligevel ikke til en P Smart, og kommer du fra en smartphone af ældre dato bliver du ikke skuffet.

Rimelig ydelse

Normalt skriver jeg bare under ydelse, at telefonen kan håndtere alt hvad der bliver kastet efter den – for de fleste chips på markedet i dag leverer en ydelse der er nok til stort set alt. Med P Smart er det lidt anderledes. Selv om hastigheden er i orden til de almindelige dagligdags opgaver, så sker det at en tung opgave som et 3D spil kan hakke en smule, og man kan også mærke en tydelig forskel på eksempelvis Huaweis egne topmodeller og P Smart når det kommer til hastighed ved opstart af apps.

To kameraer

På bagsiden finder du et dobbeltkamera som igen kunne minde om de meget dyrere telefoner. Her er et 13 megapixel kamera og et 2 megapixel kamera.

Generelt er kameraet relativt let at arbejde med – softwaren reagerer ret hurtigt, og lader man alt stå på auto får man ganske udmærkede billeder i dagslys. På skærmen på telefonen ser det hele i hvert fald fint ud – men kigger man på billederne på en bedre skærm (på computeren) er der trods alt et godt stykke op til de nyeste topmodeller. Så er farverne en smule udvandede og generelt er kvaliteten ikke supergod. Men de fleste der køber en P Smart vil formentlig alligevel kigge på dem på telefonens skærm – og der ser de altså ganske udmærket ud.

I mørke falder kvaliteten drastisk, og de fleste nye topmodeller vil virkelig løbe i ringe om P Smart. Det er ikke en kastastrofe, og igen – hvis man kommer fra en lidt ældre telefon vil billederne være hæderlige. Men hvor du med en S9 eller iPhone X sagtens kan tage billeder i skumringen der bliver fine, så er det ikke tilfældet med P Smart.

Der er – naturligvis – også en blureffekt på portrætter og selfies. Den såkaldte bokeh-effekt. Den fungerer nogenlunde, omend der stadig er en del plads til forbedringer; ofte går det galt, og har du hår der ikke tilfældigvis ligger helt fladt til hovedet vil du ofte se et ret sløjt resultat hvor håret bliver sløret i kanten fordi telefonen ikke kan regne ud, hvor håret slutter og baggrunden begynder. Det er dog ikke begrænset til denne specifikke telefon – stort set alle mobiler der har bokeh-effekt har problemer i denne retning.

Ingen USB-C?

I dag findes der kun en standard for nye mobiltelefoner: USB-C. Men af uforklarlige årsager Har Huawei med P Smart i stedet valgt den gamle Micro USB – en standard, der efterhånden er på vej ud. Eftersom det ikke koster mange ekstra basseører at skifte til USB-C synes jeg det er en virkelig dårlig disponering at holde fast ved en gammel standard. Og nu vi er ved det, ville jeg også rigtigt gerne se en Huawei telefon med trådløs opladning snart. Det er faktisk ret praktisk, Huawei. Derudover er det et minus, at telefonen ikke understøtter hurtigladning. Det er dog ikke en decideret katastrofe, men batteriet er kun på 3000mAh, så du skal nok forvente at telefonen skal lades hver nat. Det er ikke lykkedes mig at komme igennem mere end en enkelt dag uden en opladning endnu.

Budgettelefon overpræsterer

Der er ingen tvivl om, at P Smart leverer stort set alt det, man forventer en smartphone kan. Den har nogle få minusser – blandt andet at ydelsen lige mangler det sidste, at kameraet ikke præsterer særligt godt i mørke og at den er født med microUSB i stedet for USB C. Men hvis du kommer fra en lidt ældre telefon eller en anden budgetmodel, vil du være vant til meget værre. Og P Smart er en helt ekstremt god telefon til prisen.

Huawei P Smart

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 1.889 kr.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.