×
ElbilerTophistorie

Tesla Model 2 er ikke død, men bliver ikke så billig som ventet

Musk maner alle dødsrygterne om Tesla Model 2 i jorden, men advarer om, at den næppe bliver så billig som lovet.

Natten til onsdag offentliggjorde Tesla resultater for årets første tre måneder. Tallene viser et klart fald. Salget er faldet med 8,7 procent i forhold til året før, antallet af leverede biler faldt med ni procent og bruttoavancen var 18 procent lavere. Overskudsgraden faldt også en smule til 17,4 procent.

Alligevel reagerede aktiemarkedet positivt på regnskaberne. Efter fremlæggelsen steg aktieværdien med mere end 13 procentpoint. Det skyldes sandsynligvis, at Elon Musk under fremlæggelsen fortalte, at virksomheden allerede i begyndelsen af ​​2025 kan begynde at bygge en ny, billigere bilmodel.

Denne model, der ofte går under navnet Tesla Model 2, blev ellers dømt ude af en artikel fra Reuters i starten af april. Men den dødsdom har Musk nu manet helt i jorden. Bilen er stadig på tegnebrættet, men den bliver sandsynligvis ikke helt så billig, som ventet.

Oprindeligt var planen, at Model 2 skulle have en pris på 25.000 dollars (175.000 kroner). Men Musk advarede om, at den pris næppe vil kunne opnås. Bilen skal nemlig fremstilles på den nuværende produktionslinje og ikke – som planlagt – på en ny der kaldes “unboxed”. Med den bygges forskellige dele af bilen parallelt, hvilket skulle spare både tid og omkostninger.

“Disse nye køretøjer, herunder mere overkommelige modeller, vil bruge dele af næste generations platform samt dele af vores nuværende platforme, og vil kunne fremstilles på de samme produktionslinjer som vores nuværende køretøjsportefølje,” skriver Tesla.

Det betyder til gengæld at Tesla vil kunne begynde at bygge Tesla Model 2 tidligere end forventet. Nemlig allerede i starten af 2025.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.