TeknologiTophistorie

Huaweis Android-konkurrent er snart klar

Huawei har netop annonceret HarmonyOS 2.0 og antyder, at styresystemet kan dukke op i telefoner allerede næste år.

Her til formiddag har Huawei indledt deres årlige Huawei Developer Conference i Shenzhen, Kina, og under den indledende keynote fortalte CEO Richard Yu, at Android-konkurrenten HarmonyOS nu bliver lanceret i en ny 2.0-udgave, der åbner for langt flere enheder, deriblandt mobiltelefoner. Det blev samtidig antydet, at telefoner med HarmonyOS 2.0 kan komme på markedet allerede næste år.

HarmonyOS skal være et alternativ og en konkurrent til Googles Android-styresystem, som Huawei kun har begrænset adgang til på grund af amerikanske sanktioner. Huawei har arbejdet på systemet i mere end et år, men hidtil har det været forbeholdt små enheder og fladskærme. Nu gør Huawei klar til næste skridt. Udviklere får adgang til beta-udgaver af HarmonyOS 2.0 til mobiltelefoner til december.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Huawei åbner ved samme lejlighed for deres OpenHarmony-projekt, der gør det muligt for udviklere at bygge oven på en open-source-udgave af styresystemet, meget lig Android Open Source Project, AOSP.

HarmonyOS er et strategisk vigtigt projekt for Huawei, der arbejder på at vriste sig fra af Google og de amerikanske sanktioner. Sanktioner, der har hæmmet nyere telefoner fra Huawei, der ikke har adgang til Google-tjenester som Gmail, Youtube og Google Maps. Eller Google Play Store for den sags skyld.

Huawei arbejder også hårdt på at få flere prominente apps og udviklere ind i deres App Store / Google Play-alternativ kaldet AppGallery.

Huawei Developer Conference sendes live på Youtube og kan følges her:

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button