ElbilerTophistorie

Hyundai Kona elbiler tilbagekaldes grundet brandfare

Hyundai må angiveligt tilbagekalde mere end 77.000 Kona over hele verden på grund af brandfare i batteriet.

Hyundai er angiveligt nødsaget til at tilbagekalde 77.000 eksemplarer af den populære Kona-elbil på grund af risiko for batteribrand. Det skriver electrek. I sommeren 2019 brød en Hyundai Kona i brand i en garage i Canada og siden har der, ifølge websitet, været omkring et dusin lignende tilfælde.

Hyundai har allerede bekræftet, at 25.000 biler i Korea skal tilbagekaldes, men det tal forventes at blive udvidet til over 77.000 biler. Bilerne er primært blevet solgt i Europa, men også i USA.

Ifølge avisen Korea Times har Hyundai fundet en løsning til at rette problemet. Men der er stadig usikkerhed om, præcis hvad problemet skyldes; Hyundai hævder, at det er en separator mellem batteriets celler, der er blevet beskadiget under samling.

Konas batteripakke produceres af firmaet HL Green Power, der ejes i fællesskab af Hyundai Mobis og LG Chem. LG Chem producerer battericellerne og pakken samles af Hyundai Mobis.

LG Chem afviser, at problemet skyldes battericellerne.

Annegrethe Skovby, der er pressechef for Hyundai i Danmark, bekræfter overfor iNPUT at firmaet i øjeblikket undersøger om europæiske – og dermed danske – Konaer også er ramt af fejlen. Er det tilfældet, vil Hyundai tage direkte kontakt til de danske Kona-ejere.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.