fbpx

 

 

 

 

ElbilerTophistorie

Hyundai Kona Electric får nyt design og mere sikkerhed

Hyundai Kona Electric får et ansigtsløft, flere sikkerhedsfunktioner og udvidet mobil forbindelse. Se billederne af den nye model her.

Hyundai Kona Electric er en af de mest populære elbiler herhjemme; i 2019 var det den næstmest solgte elbil i Danmark og i år er der hidtil solgt 829 eksemplarer, hvilket igen rækker til en andenplads, kun overgået af Tesla Model 3.

Nu er Hyundai klar til at give Kona Electric et ansigtsløft, der byder på designændringer, bedre sikkerhed og bedre samspil med mobiltelefonen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mest markant er designændringerne på fronten. Den udgående model har et specielt mønster på fronten, der fik den til at ligne en bil med forbrændingsmotor. Det mønster er nu fjernet, for at give bilen et renere udtryk. Der er også kommet nye forlygter, ny bagkofanger og nye baglygter – og så er den nye udgave fire centimeter længere.

Den elektriske Kona får også opgraderet sikkerhedssystemerne, der blandt andet kan registrere krydsende trafik bag bilen og i den blinde vinkel. Den advarer også, hvis chaufføren risikerer at åbne døren foran en bil eller en cyklist.

Kigger man indenfor, er der også sket ting og sager. Instrumentpanelet foran chaufføren er blevet digital og ser generelt lidt mere tidssvarende ud. Det ser også ud til, at Hyundai Bluelink er blevet standardudstyr. Med Bluelink kan man koble mobiltelefonen sammen med bilen, så du bl.a. kan styre opladning eller opvarme kabinen fra telefonen.

Til gengæld er selve drivlinjen uberørt. Hyundai Kona Electric vil fortsat kunne fås med to forskellige batteripakker på 39 eller 64 kWh, som giver rækkevidde på henholdsvis 305 og 484 kilometer (WLTP).

Med den store batteripakke har Kona Electric 204 hk og med det lille batteri må man nøjes med 136 hk. Drejningsmomentet er dog på 395 Nm i begge varianter. Bilen kan oplades med op til 100 kW DC og der er hjemmeopladning på op til 10,5 kW AC som ekstraudstyr (standard er 7,2 kW).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hyundai har, i skrivende stund, endnu ikke opdateret hjemmesiden med informationer om den nye Kona Electric. Men priserne forventes at blive de samme som nu.

Så sent som i juni måned blev den nuværende Kona Electric opdateret med længere rækkevidde og mulighed for trækkrog.

Back to top button