×
Teknologi

I aften sender Elon Musk mennesker i rummet

Klokken 22.33 onsdag aften skriver Elon Musk og SpaceX historie, når de sender to amerikanske astronuater ud i rummet. Følg begivenheden live lige her.

Nedtællingen til den første bemandende SpaceX-mission nogensinde er begyndt – og præcis klokken 22.33 i aften, dansk tid, sendes astronauterne Doug Hurley og Bob Behnken mod Den Internationale Rumstation, hvor de skal opholde sig i mellem seks og 16 uger.

Det er ikke alene første gang Elon Musks SpaceX sender mennesker i rummet – det er første gang i knapt ti år, at er sendes mennesker i rummet fra amerikansk jord. Det sker, naturligvis, fra det legendariske Kennedy Space Center i Florida, hvorfra også månemissionen Apollo 11 tog udgangspunkt i 1969.

For alle os, der ikke er inviteret fysisk er der masser af muligheder for at følge den historiske begivenhed. Både SpaceX og NASA vil streame opsendelsen live på deres respektive hjemmesider. Det er også muligt at følge opsendelsen på SpaceX’s Youtube-kanal eller på NASA TV på Youtube. Herunder er indlejret live-feed’et fra SpaceX.

De to astronauter skal efter planen ankomme til Den Internationale Rumstation, ISS, i morgen efter næsten 19 timer i kredsløb om Jorden. De løftes derop i en speciel kapsel, Crew Dragon, der er en ombygget udgave af Dragon-kapslen, der normalt bruges til at fragte gods til rumstationen.

Opsendelsen er en milepæl for både Elon Musk, SpaceX og NASA. Det er som sagt første gang siden 2011 at der sendes mennesker i rummet fra amerikansk jord. Dette er en meget vigtig mission for SpaceX, da den kan påvirke firmaets fremtidsudsigter for at udføre flere ture til ISS. Hvis missionen er vellykket, baner det også vejen for andre kommercielle rumfartselskaber til at udføre besætningsopgaver.

SpaceX
Grafisk præsentation af missionen.
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.