×
TeknologiTophistorie

I dag gæster Bill Gates Danmark

Microsoft-legenden Bill Gates lancerer i dag et stort samarbejde med Novo Nordisk Fonden.

Danmark har i dag besøg af en vaskeægte tech-legende, nemlig Microsoft-stifteren Bill Gates. Han er i Helsingør, hvor han i formiddag vil præsentere et nyt stort samarbejde med Novo Nordisk Fonden og velgørenhedsfonden Wellcome.

Over tre år vil partnerskabet støtte videnskaben med over to milliarder kroner til løsninger, der skal imødegå sundhedsvirkningerne af klimaændringer; infektionssygdomme og antimikrobiel resistens (AMR); og større forståelse for samspillet mellem ernæring, immunitet, sygdom og udviklingsresultater.

– Ved at samle hver organisations store erfaring og unikke ekspertise – på tværs af forskning, teknologi, innovation og virksomhed – kan vi gøre fremskridt, som ellers ikke ville være muligt,”siger Mads Krogsgaard Thomsen, administrerende direktør, Novo Nordisk Fonden.

De første tre områder af samarbejdet omfatter:

  • Klima/bæredygtighed. Fremme af klimadata, bæredygtigt landbrug og fødevaresystemer.
  • Infektionssygdomme. Håndtering af AMR, fremme af sygdomsovervågning og udvikling af vacciner mod luftvejsinfektioner.
  • Interaktioner. Forståelse af samspillet mellem ernæring, immunitet, infektionssygdomme, kardiometaboliske og andre ikke-smitsomme sygdomme.

Til DR Nyheder fortæller Bill Gates, at han ser meget frem til samarbejdet med den danske fond.

– Novo Nordisk har denne 100-årige historie med at udføre fantastisk sundhedsarbejde, og det har været fænomenalt at se deres nylige succes med at hjælpe med diabetes, men også bredere med fedme og alle former for ting, som deres nuværende produkter viser, siger Gates til DR Nyheder.

68-åtoge Bill Gates grundlagde Microsoft i 1975 og fungerede som CEO indtil år 2000. De seneste år mange år har Gates kæmpet mod fattigdom, sygdom og ulighed rundt om i verden med sin fond, The Bill and Melinda Gates Foundation.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.