Elbiler

Ingen mulighed for træk på Volkswagen ID.3

Tysk Youtuber har fået adgang til Volkswagen ID.3’erens online-manual, der afslører flere smarte funktioner – men også at den ikke får krog.

Det lå måske nok i kortene, bilens størrelse taget i betragtning, men det er nu endeligt bekræftet, at Volkswagen ID.3 ikke har mulighed for anhængertræk. Der er godt nok en ”skjult” krog bag nummerpladen, men den må maksimalt belastes med 55 kilo – altså en cykelholder.

Konstruktionen lader også til at forhindre eftermontering af en krog på ID.3’eren, så er træk et væsentlig ønske, må man altså vente til en af de senere ID-modeller, der efter sigende vil være godkendt til krog.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er bare en af detaljerne fra bilens online-manual, som en tysk Youtuber har skaffet sig adgang til. Her opdagede han også en række smarte funktioner, der er sjældne i elbiler i denne prisklasse. 

“Chris fra Bayern” har lavet en 15-minutter lang gennemgang af manualen på videokanalen Battery Life. Video kan ses nedenfor, men her er et par af de interessante detaljer …

  • Først og fremmest er Chris begejstret for det tydelige informationsdisplay, men han påpeger, at der ikke vises procenter på bilens batteri – blot en grafisk farveindikation (grøn, gul og rød). Først når batteriet er i rød tilstand vises procenten, der er tilbage.
  • Head-up displayet, som Volkswagen har givet et smugkig på her, er delt i to sektioner. Den nederste viser alle vitale køredetaljer, såsom hastigheden, mens den øverste store del er helliget det såkaldte Augmented Reality Head-up Display.
  • Bilen har tre forskelige køreindstillinger, samt en individuel indstilling. De tre ”låste” er Eco, Comfort (normal) og Sport.
  • Bilens kørecomputer kan aflæse vejskilte og justere farten på bilen tilsvarende.
  • Under kørsel på flersporede veje – eksempelvis motorveje – kan ID.3’eren automatisk skifte bane og overhale bilen foran, hvis den kører langsommere end dig. En funktion, der også i Teslas AutoPilot.
  • VW har også ladet sig inspirere af Teslas Theater Mode. Det er nemlig muligt at vise en video fra enten et datamedie, den interne hukommelse eller en streamingtjeneste på bilens infotainment system. Dog kun når bilen holder parkeret – eventuelt under opladning. Så snart bilen ruller, lukkes der ned for infotainmentskærmen.
  • Der kommer også en form for ”app store” i bilen, nemlig tjenesten We Upgrade, der angiveligt gør det muligt at tilkøbe ekstra funktionalitet. Der er dog ingen info om hvilke funktioner det bliver.
  • Der er mulighed for at tilkøbe et Wi-Fi hotspot i bilen, der gør det muligt at tilkoble op til otte enheder trådløst til internettet. Det er også muligt at bruge telefonen til denne funktion.

Her kan du se videoen, der er en ren skattekiste af informationer, hvis du er interesseret i ID.3’eren:

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button