GuidesTophistorie

iOS 14 guide: Sådan aktiveres Håndvask-funktionen

Med iOS 14 og watchOS 7 kan du få Apple Watch til at holde øje med, om du er grundig nok, når du vasker hænder. Sådan aktiverer du funktionen.

I vores fortsatte serie af guider til iOS 14 [og tilhørende styresystemer] kigger vi denne gang på den nye Håndvask-funktion. I et forsøg på at komme COVID-19 (og bakterier generelt) til livs, har Apple indført “automatisk opdagelse af håndvask”.

Ved at benytte urets sensorer, mikrofoner og ved hjælp af avanceret maskinlæring, kan uret registrere når der vaskes hænder. Apple Watch starter så automatisk en timer på 20 sekunder. Stopper du med at vaske hænder inden de 20 sekunder er gået, vil du blive opfordret til at fortsætte.

App’en Sundhed vil også registrere hvor ofte, du vasker dine hænder – og om du bruger den tid, du skal på håndvasken. En rigtig lille sladrehank.

Bemærk: iOS 14 og watchOS 7 er endnu ikke udkommet officielt, men der er kommet en såkaldt offentlig betaudgave af iOS 14, som du kan installere, hvis du har nerver til det. En offentlig beta af watchOS 7 forventes at komme senere på måneden. Læs her, hvordan du får adgang.

Skal aktiveres manuelt

Underligt nok har Apple valgt, at Håndvask-funktionen ikke som udgangspunkt er aktiv. Den skal aktiveres manuelt – og det gøres således:

  1. Åben Indstillinger direkte på Apple Watch.
  2. Bladr ned til og tryk på menupunktet Håndvask.
  3. Aktiver Tidtagning.
  4. Tænd for Haptisk feedback, hvis uret skal “brumme”, når du er færdig.
iOS 14 guide

Så snart Håndvask er aktiveret på Apple Watch, popper funktionen også op i app’en Sundhed på iPhone (det kræver iOS 14). Her kan du se detaljer om din håndhygiejne – der sladres simpelthen om, hvor lang tid du gennemsnitligt bruger med sæbe på hænderne hver eneste dag,

Du finder frem til informationerne således:

  1. Åben app’en Sundhed på din iPhone.
  2. Tryk på Browse-fanen.
  3. Søg efter ‘Handwashing’ (er p.t. endnu ikke oversat til dansk i betaen).
  4. Tryk på ‘Handwashing’ for at få alle data frem. Aktiver ‘Føj til favoritter’, hvis du vil se data om håndvask på forsiden.
iOS 14 guide

Bemærk at funktionen stadig er i beta; vi har oplevet, at den ikke er heeeelt præcis. Den kan tage svært lang tid om at opdage, hvad du er igang med. Og lyden af rindende vand kan nemt snyde systemet. Men det er som sagt en beta og Apple får sikkert finpudset funktionen inden den endelige lancering engang i løbet af efteråret.

Kig også på vores andre guide i serien:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.