TeknologiTophistorie

iPadOS 16 får mange nye funktioner

iPad OS16 får nye samarbejdsmuligheder

Hvis du har en iPad vil det nye iPadOS 16 betyde en del nye funktioner. De fleste af dem er også at finde på iOS 16, som du kan læse mere om her. Du får for eksempel den nye låseskærm som kan tilpasses, og de nye notifikationer i bunden af skærmen.

Udover de nye funktioner som iPadOS 16 deler med det nye iOS, så har den også fået nogle funktioner, der er helt specielle – kun for iPad. Blandt andet kan du nu starte samarbejde direkte i en gruppesamtale – hvad enten du vil dele en række faneblade i Safari eller et dokument, så er det nu muligt at gøre det meget simpelt, direkte fra samtalen.

Stagemanager

Ligesom på MacOS Ventura får du også i iPadOS 16 en ny måde at arbejde med apps – du kan blandt andet skifte imellem de seneste apps, som altid er tilgængelige i venstre side af skærmen. For første gang er det nu også muligt at have flere apps åbne på skærmen på samme tid. Derudover kan du køre Stagemanager på en ekstern skærm, hvilket giver en oplevelse, der ligger meget tæt på en “fuld” computeroplevelse.

Ny app: Freeform

Apple lancerer en ny app kaldet Freeform, som kan deles imellem brugere – en slags digitalt whiteboard hvor alle kan skrive i et samlet dokument. Man kan tilføje stort set alt: Video, billeder, tekst, links og meget mere. Du kan selvfølgelig også skrive i Freeform med din Apple Pencil. Appen kommer i øvrigt også til MacOS Ventura og iOS 16.

Udover det er der masser af små forbedringer på tværs af iPadOS 16.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.