GadgetsTophistorie

Apple udskyder iPadOS 16

Apple planlægger at udskyde lanceringen af iPadOS 16 indtil oktober, så det som vanligt ikke udkommer samtidig med iOS.

Normalt udkommer iPadOS og iOS simultant i september. Det bliver sandsynligvis ikke tilfældet i år, hvor Apple i følge Bloomberg udskyder iPadOS 16, så det først lander på kompatible iPads til oktober.

Årsagen skal angiveligt findes i Apples nye multitasking funktion, Stage Manager. Funktionen skal give iPads en mere Mac-lignende oplevelse, når det kommer til at håndtere flere vinduer, programmer og endda skærme samtidig. Noget der historisk har været Macs forundt. Men da iPads for mange har overtaget de daglige opgaver, så har funktionerne været højst efterspurgte.

Se en videopræsentation fra MacRumos af Stage Manager-funktionen

Under betatestningen af iPadOS 16, har stemningen om den nye funktion været plaget af fejl og manglende brugervenlighed. Derfor skulle Apple altså nu have truffet beslutningen, om at udskyde udrulningen, således at de kan nå at få rettet op på sagerne.

Stage Manager er begrænset til iPad Pro med M1-chippen, samt nyere iPad Air-modeller. Fraværet på ældre iPads har, som forventeligt, skabt utilfredshed. Apple har dog fastholdt at oplevelsen ikke vil blive god nok, hvilket er årsag til begrænsningen.

Foruden Stage Manager, så kommer iPadOS 16 med en række andre, nye funktioner. Herunder muligheden for tilpasning af låseskærmen, som på iOS. Men også en ny iPad-tilpasset vejr-app, som har været efterspurgt fra Apple, så længe iPad’en nærmest har eksisteret. Du kan dykke ned i listen over nyhederne hos Apple, ligesom du kan prøve dem selv, hvis du er modig nok.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.