×
TeknologiTophistorie

Apple lancerer nyt MacOS Ventura

MacOS Ventura har en del forbedringer på tværs af styresystemet - og en ny udgave af Metal 3 gør platformen bedre til spil.

Apple er i fuld gang med deres WWDC. Og det betyder som altid nye udgiver af deres styresystem – vi har allerede skrevet om iOS 16 – men der er selvfølgelig også en opdatering til Apples computere – MacOS. Denne gang er styresystemet blevet navngivet Ventura – igen efter et område i Californien.

Ny multitasking med Stage Manager

Spil bliver vigtigere

MacOS har ikke rigtigt være en stor platform for spil. Men det vil Apple nu lave om på – på WWDC lancerer de nu Metal 3, der burde give masser af ydelse på både Mac og de andre platforme. Flere store producenter af spil er nu også på vej med større titler til Apples platforme – både Mac, iOS og iPadOS.

Facetime får Handoff

Du kan nu flytte opkald fra iPhone eller iPad til Mac – så hvis du har gang i en FaceTime samtale på din telefon kan du holde telefonen tæt på din Mac og flytte samtalen ganske let. Det virker også den anden vej – og til iPad.

Brug iPhone som Webkamera

Du kan nu bruge din iPhone som webkamera – hvilket burde give en voldsomt meget bedre kvalitet. Kameraet på iPhone er nemlig betydeligt bedre end de indbyggede kameraer i computere. Det gode er, at du også kan bruge det på en ældre Mac, hvorpå der er et endnu dårligere webkamera. Det kan også bruges sammen med software fra andre end Apple – eksempelvis Zoom eller Teams.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.