GadgetsTophistorie

iPhone 13 event – hvad kan vi forvente?

Det tyder på at blive et dyrt efterår for Appleholikere. Her er vores bud på, hvad vi kan forvente fra tirsdagens iPhone 13-event.

Det er blevet september og den tid på året: Apple gør klar til at præsentere iPhone 13 … og sikkert også en masse andre ting, der slider på Appleholikernes kassekreditter. I vanlig stil har vi samlet og luget ud i rygterne og giver vores bud på hvad vi kan forvente at se, når Tim Cook blænder frem på skærmen.

Men først en servicemeddelelse. Det tyder nemlig på, at Apple planlægger hele to efterårs-events i år. Der er så mange nye produkter i horisonten, at de næppe præsenteres på samme tid. Man skulle jo nødigt fjerne fokus fra eventets hovedperson, nemlig den nye serie af iPhones.

Derfor er nedenstående bud delt op i, hvad vi tror der kommer på torsdagens event og hvad Apple vil vente med til senere.

iPhone 13

Man kan sige mange ting om Apple, men de er ret forudsigelige, når det handler om lanceringer. Ser man bort fra sidste år, hvor iPhone 12’erne først blev præsenteret i oktober (grundet corona) er samtlige iPhones siden 2012 blevet præsenteret i september. Vi har ingen grund til at tro, at Apple afviger fra den tradition i år. Det interessante er, hvad der er nyt …

  • Der kommer sandsynligvis fire varianter: iPhone 13, 13 mini, 13 Pro og 13 Pro Max.
  • Batterikapaciteten er angiveligt blevet større, hvilket muligvis skyldes at …
  • … Pro-modellerne siges at komme med 120Hz skærme.
  • ‘Notchen’ er blevet mindre. Siger rygterne.
  • Kameraerne får naturligvis også en opgradering. Der er snak om markant bedre optik og en ny indstilling til fotos af stjernerne på nattehimlen. Noget illustrationen på invitationen godt kunne give et lille hint om.
  • Always-on skærm med notifikationer.
  • Stærkere MagSafe-magneter.
  • Mulighed for at oprette forbindelse til satelitter, hvis man er uden for det almindelige netværks rækkevidde. Funktionen kan i første omgang bruges til nødopkald.

Som I kan se, forventes der ikke den helt store opgradering af iPhone i år. Det er en forbedret udgave af sidste års model. Det, der engang hed S-modellen. Først næste år, med iPhone 14, kommer der nyt design.

Apple Watch Series 7

Til gengæld tyder alt på, at Apple Watch står over for den største designændring siden uret blev introduceret tilbage i 2016. Ikke alene vil skærmen blive større, Apple Watch vil også få det “flade” kantede design, der så vil gå igen på både iPhone, iPad Pro og uret.

Ud over skærm og hurtigere processor, vil der næppe ske det store med teknikken. Hvis Apple har en ‘stor’ nyhed som måling af blodsukker, i baglommen, har de formået at holde det fuldstændig skjult.

Rygterne siger også, at produktionen er forsinket, så Apple Watch ikke vil komme i butikkerne sammen med iPhone, men først senere på året. Vi forventer dog stadig, at uret bliver præsenteret.

AirPods 3

Der har længe gået rygter om at Apple vil genopfriske den billigste af AirPods-modellerne og California Streaming-eventet på tirsdag virker som en oplagt mulighed. Lækkeren Max Weinbach hævder, at AirPods 3 vil have større batterier og som standard vil kunne oplades trådløst.

Andre rygter peger på, at 3’erne vil adoptere AirPod Pro’ens design med de kortere stilke.

Alt det usandsynlige …

Apple har som nævnt mere i posen dette efterår, men det bliver næppe vist frem på tirsdag. Blandt de nyheder er iPad mini 6, der har været rygtet rigtig længe. De rygter hævder blandt andet, at den vil være udrustet med den samme potente A15-processor som de kommende iPhone-modeller.

Der går også rygter om, at der kommer en ny udgave af den billigste iPad. Den bliver tyndere og må “nøjes” med en A13-processor.

Apple TV fik ny fjernbetjening sidste år og følger ikke en slavisk opdateringsproces som iPhone gør det, så det er usandsynligt at der sker noget på den front. Invitationen til eventet bærer dog titlen California Streaming, hvilket har fået nogen til at spekulere i, at der er Apple TV-nyheder på vej. Det mest sandsynlige er dog, at titlen er en henvisning til, at eventet igen i år bliver streamet i stedet for at være et fysisk event.

Ny Mac-computere har også længe stået på ønskesedlen, nærmere betegnet MacBook Pro-udgaver med en mere kraftfuld udgave af Apples egen M1-processor. Men Apple holder typisk sine mobile enheder adskilt fra Mac-computerne, så der er højest usandsynligt at vi får nyt om dem på tirsdag.

Sådan ser du med …

Eventet løber af stablen tirsdag den 14. september klokken 19.00 dansk tid. Apple åbner alle sluser – eventet kan streames fra både Apples hjemmeside, Youtube-kanalen og via Apple TV app’en på iPhone iPad, Mac-computere og Apple TV.

Du kan naturligvis også læne dig tilbage, glemme alt om det og lade os bruge tiden i stedet. Vi vil naturligvis samle alle de væsentlige nyheder fra aftenen her på sitet. Hvis giver vores Facebook-side et Like, får du automatisk nyhederne i dit feed.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.