×
GadgetsTophistorie

Apple lancerer iPhone 14 og 14 Pro serier

iPhone 14 og iPhone 14 Pro er netop lanceret i Cupertino - der er store nyheder, men klart mest på iPhone 14 Pro serien

iPhone 14 rygterne har kørt i månedsvis, og her på sitet har vi fulgt med i rygterne – og nu viser det sig, at de stort set har holdt vand – i hvert fald har Apple netop lanceret deres nye serie af mobiltelefoner, og de kom – helt som ventet – til at hedde iPhone 14 og iPhone 14 Pro. Men der var alligevel et par nyheder.

iPhone 14 i to størrelser – ingen Mini længere

Med lanceringen i dag er der kommet en større version af iPhone 14, kaldet iPhone 14 Plus. Det er på bekostning af den lille iPhone Mini, der nu er helt væk ser det ud til. Det er altså en standard størrelse og en større størrelse af både iPhone og iPhone Pro serierne. Generelt har telefonens kamera fået en overhaling – en ny og større sensor og flere forskellige muligheder for forskellige indstillinger der kan hjælpe – for eksempel med action skud. Der er også blevet plads til autofokus på frontkameraet for første gang.

iPhone 14 Plus
14 og 14 Plus.

Nye sikkerhedsfunktioner

Der er også nye sikkerhedsfunktioner som der også var på de nye Apple Watch Series 8 – men der er også kommet en ekstra forbindelse, som rygterne også tidligere pegede på, til satellit. Dermed vil man kunne lave nødopkald via satellit – ligegyldigt, hvor man er. Skulle du komme i sådan en situation vil telefonen bede om svar på en række spørgsmål, som giver detaljerede informationer til alarmcentralen. Servicen virker over hele verden. Servicen er endnu ikke tilgængelig udenfor USA og Canada, men det antydes at den vil blive udvidet til andre lande.

iPhone 14

Flere nyheder i iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro får en hel del nyheder som ikke er at finde i den almindelige serie. Den har blandt andet fået en pilleformet udskæring der indholder FaceTime og FaceID kameraet. “Pillen” bliver brugt aktivt i softwaren, så rigtigt mange forskellige informationer vil tage udgangspunkt i pillen. Apple kalder selv konceptet Dynamic Island. Informationerne kan være alt fra Siri aktivering til opladning. Alle funktioner har deres eget design. Udviklere kan også få fordel af den nye funktionalitet, så der burde komme mange flere funktioner i Dynamic Island.

iPhone 14 Pro
Dynamic Island i toppen af skærmen.

Ny Pro skærm og processor

Skærmen er nu betydeligt lysere – den når helt op på 1600 Nits lysstyrke. Den kan endda nå op på 2000 nits. Der er også blevet plads til Allways On display – du kan altså se informationer på skærmen stort set hele tiden. Apple lover, at det ikke vil betyde ret meget for batterilevetiden, blandt andet fordi skærmen dæmpes intelligent.

Pro serien vil være den eneste iPhone der får ny processor i år – hvilket skaber endnu mere forskel på Pro og ikke-pro telefonerne. A16 Bionic hedder den nye processor – der har 6 kerner; 2 højtydende og 4 strømbesparende kerner. Der er også en 5 kernet grafikchip, der burde gøre det muligt at spille selv de mest avancerede spil.

iPhone 14
iPhone 14 / 14 Plus infoboks.

Nyt kamera setup – iPhone 14 Pro rykker fra 14

Både iPhone 14 og 14 Pro har fået nyt kamerasetup. Især 14 Pro har virkelig rykket sig – her er kameraet nu udstyret med 48 megapixel, noget som andre producenter faktisk har haft i flere år, men Apple har indtil nu ikke været der. Har du en ældre iPhone vil du dog kunne mærke en betydelig forskel på kameraet på iPhone 14 Pro og dit nuværende kamera.

Kameraet er blevet mere intelligent – hvis du eksempelvis tager billeder i dårligt lys vil det samle 4 pixler i 1 – og dermed får du et betydeligt lysere billede, men altså så også i 12 megapixel. Apple lover op til 3 gange bedre lysopsamling. Der er også blevet plads til Action Mode og Cinematic Mode i 4K, så videofunktionerne er ikke blevet glemt. Frontkameraet har, ligesom iPhone 14 serien, fået autofokus.

iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro / Pro Max infoboks.

Du kan læse mere om de nye iPhones hos Apple her.

Phone 14 / 14 Plus. Priser og tilgængelighed

 • iPhone 14 og iPhone 14 Plus fås i farverne midnat, blå, stjerneskær, lilla og (PRODUCT)RED med en lagerplads på 128 GB, 256 GB og 512 GB. 
 • Kunder i Australien, CanadaKinaFrankrig, Tyskland, Indien, Italien, Japan, Singapore, Spanien, ThailandDe Forenede Arabiske EmiraterStorbritannienUSA og mere end 30 andre lande og områder kan forudbestille iPhone 14 og iPhone 14 Plus fra og med kl. 14 dansk tid fredag den 9. september. iPhone 14 er tilgængelig fra og med fredag den 16. september og iPhone 14 Plus fra og med fredag den 7. oktober. 
 • iPhone 14 vil være tilgængelige i MalaysiaTyrkiet og 20 andre lande og områder fra og med fredag den 23. september.
 • Nødopkald SOS via satellit bliver i første omgang tilgængeligt i USA og Canada til november, og tjenesten er inkluderet gratis i to år ved aktivering af iPhone 14 og iPhone 14 Plus.
 • Kunderne kan få iPhone 14 for 8.299 kroner før ombytning og iPhone 14 Plus for 9.299 kroner før ombytning. iPhone 14 og iPhone 14 Plus kan også købes hos autoriserede Apple-forhandlere og udvalgte udbydere.
 •   iOS 16 fås som en gratis softwareopdatering fra mandag den 12. september.
 • Kunder, der køber iPhone 14 og iPhone 14 Plus, får Apple Arcade gratis i tre måneder med et nyt abonnement.
 • Kortholder i læder med MagSafe og læder-etuier til iPhone 14 og iPhone 14 Plus fås i fem nye farver: midnat, skovgrøn, blæk, umbra og orange. Gennemsigtigt etui og silikone-etuier til iPhone 14 og iPhone 14 Plus fås i farverne midnat, stormblå, rød, støvet rosa, syren, hyldebær, sukkulent og solskær.

iPhone 14 Pro / Pro Max. Priser og tilgængelighed

 • iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max fås i dyblilla, sølv, guld og space black med 128 GB, 256 GB, 512 GB og 1 TB lagerplads. 
 • Kunder i AustralienCanadaKinaFrankrigTysklandIndienItalienJapanSaudi-Arabien, SingaporeSpanienThailandDe Forenede Arabiske EmiraterStorbritannienUSA og 30 andre lande og områder kan forudbestille iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max fra og med kl. 14 fredag den 9. september, og modellerne vil være tilgængelige fra og med fredag den 16. september.
 • iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max vil være tilgængelige i MalaysiaTyrkiet og 20 andre lande og områder fra og med fredag den 23. september.
 • Nødopkald SOS via satellit bliver i første omgang tilgængeligt i USA og Canada til november, og tjenesten er inkluderet gratis i to år ved aktivering af iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max.
 • Kunderne kan få iPhone 14 Pro til 10.499 kroner før ombytning og iPhone 14 Pro Max til 11.499 kroner, og i Apple Store-appen. iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max kan også købes hos autoriserede Apple-forhandlere og udvalgte udbydere.
 • iOS 16 fås som en gratis softwareopdatering fra mandag den 12. september.
 • Kunder, der køber iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max, får Apple Arcade i tre måneder med et nyt abonnement.
 • Kortholder i læder med MagSafe og læder-etuier til iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max fås i fem nye farver: midnat, skovgrøn, blæk, umbra og orange. Gennemsigtigt etui og silikone-etuier til iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max fås i farverne midnat, stormblå, rød, støvet rosa, syren, hyldebær, sukkulent og solskær.
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.