×
ElbilerTophistorie

Jaguar pønser på at lave en billig(ere) elbil

Efter relativt stor succes med i-Pace SUV’en pønser Jaguar på at udvikle en mindre og billigere elbil, for at lokke flere kunder i butikken.

Jaguar overvejer at bygge en kompakt elbil, der skal tage kampen op mod Tesla Model 3. Det hævder i hvert fald mediet Auto Express. Det er den kommende chef, Thiery Ballore, der har gang i spekulationerne efter han har erklæret, at han vil omdanne det hæderkronede engelske bilmærke til et rent eldrevent foretagende, der skal konkurrere mod Tesla og Volvo-brandet Polestar.

Den nye kompakte Jaguar vil blive markant anderledes end i-Pace. Med en prislap på over 700.00 kroner er den ikke just en ’folkevogn’ og målet med den nye model er netop at nå en bredere kundegruppe.

Den nye elbil kunne også erstatte Jaguar XE (billedet øverst), der ikke har solgt så godt som forventet.

– En lille elektrisk Jaguar ville være fantastisk. Vi tænker over det. Det er et godt sted, hvor vi gerne vil være og hvor vores kunder også ønsker at være. Det er yderst relevant lige nu, siger udviklingschef Nick Rogers til avisen.

Ud over den omtalte billig-model har Jaguar allerede bekræftet, at den næste generation af luksusbilen XJ vil være fuldt elektrisk. Den skulle have været præsenteret senere i år, men er blevet forsinket. XJ er en pænt dyr model, der skal udfordre blandt andet Mercedes EQS og Tesla Model S.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.