×
ElbilerTophistorie

Jaguar vil være 100% elektrisk – dropper fossilerne

Inden for de næste fem år vi engelske Jaguar droppe fossilbilerne fuldstændigt og transformere til et rent elektrisk bilmærke.

Vil du have en ny fossilbaseret Jaguar er det med at rubbe neglene. Inden for fem år vil selskabet nemlig droppe benzinbilerne og transformere til et rent elektrisk bilmærke, fortæller selskabet i dag.

I 2025 vil Jaguar Land Rover, som selskabet hedder, have introduceret seks helt nye elektriske Land Rover-modeller, der dog skal sælges sideløbende med de eksisterende benzin-modeller. Den første forventes at blive lanceret i 2024 i form af Land Rover EV.

Ifølge mediet AutoCar vil de elektriske Land Rover-modeller blive bygget på selskabets såkaldte Modular Longitudinal Architecture. Den er udviklet med elbiler for øje, men kan også bruges til fossilbiler.

Til gengæld dropper Jaguar-brandet benzin fuldstændig og bliver et rent elektrisk mærke. Der skal angiveligt udvikles tre nye platforme, hvoraf den ene vil blive udviklet eksklusivt til Jaguar-brandet.

Strategiændringen blev også meldt ud på Twitter:

Beslutningen bunder, med stor sandsynlighed, i det faktum, at England planlægger helt at forbyde salg af nye fossilbiler allerede i 2030.

Sidste år tog Jaguar et varemærke-patent på “EV-Type”, hvilket satte gang i spekulationer om, at der er en elektrisk F-Type under udvikling. Samtidig spekuleres der i, at Jaguar pønser på at bygge en kompakt elbil, der skal tage kampen op mod Tesla Model 3.

Briterne har allerede bekræftet, at den næste generation af luksusbilen Jaguar XJ vil være fuldt elektrisk. 

I 2020 blev der solgt 120 eksemplarer af Jaguars første elbil, i-Pace, herhjemme.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.