×
Elbiler

Tesla Model 3 er Årets Bil 2020

For første gang er en elektrisk bil blevet kåret som Årets Bil i Danmark. Æren tilfaldt Tesla Model 3, med Peugeot 208 på andenpladsen.

De danske motorjournalister har for første gang kåret en rent elektrisk bil som Årets Bil i Danmark. Tesla Model 3 vandt foran Peugeot 208 og 22 andre bilmodeller, der var med siden den indledende runde.

Finalefeltet bestod, ud over Tesla og Peugeot, af BMW 1-serie, BMW 3-serie Sedan/Touring og Kia Xceed. I den indledende runde var der fire elbiler ud over Teslaen, nemlig Audi e-tron (læs vores anmeldelse her), Kia e-Soul og Renault Zoe.

Årets Bil kåres af 24 uafhængige motorjournalister. Første gang var for præcis 50 år siden i 1969, hvor Ford Capri løb med sejren. Sidste år blev prisen vundet af Ford Focus.

Også med i Europa

Tesla Model 3 er også med i opløbet i den europæiske kåring af årets bil; ’European Car of the Year’ (ECOTY). Det er den sammen med en anden elbil, nemlig Porsche Taycan. I 2019 blev vinderen i øvrigt Jaguar i-Pace, der også er helt elektrisk. Årets vinder kåres den 2. marts 2020.

#ModelPoint
1Tesla Model 3166
2Peugeot 208131
3BMW 3-serie116
4Kia Xceed105
5BMW 1-serie82

Helt tilbage i 2012 vandt opladningshybriden Opel Ampera konkurrencen. Du kan også læse vores anmeldelse af Tesla Model 3.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.