Elbiler

Her er el-“bilen” til under 200 kr. pr. måned: Citroën Ami

Ja, okay, at kalde Citroëns nye transportmiddel en elbil er måske det, man kunne kalde en journalistisk stramning, for den lille “Citroën Ami” er tydeligvis nærmere en slags mini-bil der har ligeså meget tilfælles med en scooter med tag på. Ikke desto mindre kan det være et virkelig godt alternativ til byboere der ikke har brug for at køre ret langt, men som gerne vil have tag over hovedet på turen.

Svarer til en knallert

Den lille Citroën Ami kan kun køre ca. 45 kilometer i timen, og vil formentlig i Danmark være sidestillet med en knallert 45, så i Danmark slipper man ikke for at have kørekort – som man ellers gør i mange andre europæiske lande.

Rækkevidde på 70 km

Hvor langt kan den lille elbil så køre på et batteri, der kun har 5,5kWh? Overraskende langt faktisk, for den leverer en rækkevidde på ca. 70 km. Og eftersom det jo kun er i byen er det formentlig et helt realistisk tal. Derudover skal du ikke bruge ekstra penge på en speciel oplader, for Ami kan oplades igennem en helt almindelig stikkontakt, hvilket tager ca. 3 timer.

Prisen bliver afgørende

Ami kan formentlig gøre det ud for mange byboeres hverdagstransport. Citroën har sat prisen for at købe den lille Ami til 6.000€ eller ca. 45.000 kr. Men du vil også kunne leje den i to år for ca. 20€ (150 kr.) hvis du lægger 20.000 kr. på forhånd. Du kan fortsætte lejen til 20€ efterfølgende.

Med en lejepris på 20€ eller 150kr. og de 20.000 kr. i engangsudgift kan Citroën AMI næsten konkurrere på prisen med et 2-zoners pendlerkort i København der koster 410 kr., omend man naturligvis skal tillægge prisen på strøm.

Der er desværre ingen dato på, hvornår (eller om) Ami kommer til Danmark, men den bliver lanceret i Frankrig her i marts måned, og vil derefter blive rullet ud til andre europæiske lande. Så forhåbentlig går der ikke længe før den også dukker op på disse breddegrader.

Du kan læse mere om Citroën AMI her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.