ElbilerTophistorie

Kineser med 500 km på batteriet på vej mod Norden

Kinesiske Xpeng har sendt de første udgaver af Xpeng P7 mod Norge. Alt tyder på, at en dansk lancering nærmer sig med hastige skridt.

Norge er spydspids på det europæiske marked for det kinesiske bilmærke Xpeng, og selskabet har netop meddelt, at de første eksemplarer af Xpeng P7 er læsset ombord på et skib på vej mod netop Norge. På sigt kommer producenten også til Danmark; den danske afdeling er oprettet og det samme er Facebook-siden.

Xpeng P7 har været på markedet i Kina i et par år, men Norge bliver det første land udenfor Kina, der får bilen.

Sedanen P7 følger i hælene på SUV’en Xpeng G3, der allerede sælges i Norge for det, der svarer til 250.000 danske kroner. P7’eren skal konkurrere direkte mod Tesla Model 3 og får en estimeret startpris på 440.000 NOK, hvilket svarer til 315.000 dansker kroner. Altså et godt stykke under den grænse, hvor der skal betales afgift.

Xpeng P7
P7’ere på vej mod Norge (foto: Xpeng).

Årsagen til at Xpeng har valgt Norge er åbenlys; ifølge kineserne har Norge det højeste antal elektriske biler per indbygger. I 2020 var mere end hveranden nye bil, der blev solgt, elektrisk.

Så godt ser det bestemt ikke ud herhjemme, hvor kun 7,7 procent af de nye biler i år (til og med juli) var elektriske. Alligevel forbereder Xpeng sig på at komme til Danmark også. I slutningen af april blev selskabet Xpeng Motors Denmark ApS stiftet herhjemme og på Facebook er den danske afdeling allerede i fuldt sving med at gøde jorden.

Det er dog endnu ikke meldt ud, hvornår vi kan forvente at få bilerne ud på danske veje.

Tidligere i år lancerede Xpeng også modellen P5, der er billigere end flagskibet P7. Du kan læse mere om modellerne på Xpengs norske hjemmeside.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.