×
ElbilerTophistorie

Kolossalt semi-solid-state batteri inden sommer

Nio meddeler at deres 150 kWh semi-solid-state batteri, der giver en rækkevidde på over 1.000 kilometer, er klar inden for et par måneder.

Personer der er villige til at betale gode penge for at kurere rækkeviddeangst har noget at se frem til. Efter mange forsinkelser er Nio nemlig klar til at sætte deres kolossale 150 kWh semi-solid-state batteri i service. Batteriet giver selskabets biler en rækkevidde på op til 1.055 kilometer.

Nyheden blev meddelt under fremlæggelsen af selskabets kvartalsregnskab onsdag aften.

Batteriet blev vist frem allerede i januar 2021, da Nio ET7 blev lanceret og skulle egentlig have været i produktion allerede i 2022. Men nu skulle det være ganske vist; Nio fik de første batterier i sommeren sidste år, og nu melder Nio altså klar til at sætte det i cirkulation i deres BaaS-program (Battery As A Service).

Det er angiveligt aldrig tidligere blevet massefremstillet en batteripakke med så stor kapacitet til personbiler.

Det store semi-solid-state batteri produceres af selskabet WeLion New Energy Technology fra Beijing. Det skulle have en energitæthed på 360 Wh/kg. Til sammenligning har batteriet i en Tesla Model 3 Long Range en energitæthed på omkring 260 Wh/kg.

Semi-solid-state batteriet blev testet af Nios grundlægger og administrerende direktør, William Li, i december. Her kørte han en Nio ET7 fra Shanghai til Xiamen City i Kina med en samlet køredistance på 1.044 kilometer. Uden opladninger, forstås.

Læs mere: Nio ET7 klarer over 1.000 kilometer i rækkeviddetest.

Som nævnt sendes 150 kWh-batteriet i service i Nios BaaS-program. Dermed kan Nio-kunder, der abonnerer på programmet, leje batteriet i Nios batteriskiftestationer. Godt det samme, for endnu er batteriet ret dyrt; ifølge Nio koster batteriet alene det samme som en Nio ET5 – en model der sælges herhjemme for lidt under en halv million kroner.

I forvejen tilbyder Nio 75 og 100 kWh batterier i deres batteriskiftestationer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.