×
ElbilerTophistorie

Lækkede dokumenter afslører tekniske problemer hos Tesla

Tysk avis har fået adgang til tusindevis af dokumenter, der viser, at Tesla har større tekniske problemer end tidligere antaget.

Den tyske avis Handelsblatt har fra insidere fået udleveret mere end 100 gigabyte data, indeholdende over 23.000 filer med interne dokumenter fra Tesla. Dokumenterne er blevet leveret til avisen over en periode på et år, og de er bestemt ikke smigrende læsning.

Blandt andet er problemerne med Teslas førerassistentsystemer langt større end hidtil kendt. Der har været over 1.000 ulykker med systemerne siden 2015. Systemer, der dækker over både Enhanced Autopilot og Fuldt Selvkørende Egenskaber (der er en beta).

Handelsblatt fortæller, at Tesla har modtaget mere end tre tusinde klager over førerassistentsystemerne. Herunder 2.400 klager over selvacceleration, mere end 1.500 problemer med bremsefunktioner, 139 tilfælde af nødbremsning og 383 rapporterede fantomstop på grund af falske kollisionsadvarsler.

Det siges, at der endda har været mere end 1.000 ulykker som følge af fejlfunktionerne i Teslas avancerede førerassistentsystemer. Perioden med kundeklager er fra 2015 til marts 2022. De fleste problemer opstod i USA, men der er også hændelser fra Europa.

Overtræder GDPR

Indholdet af dokumenterne indeholder også dokumentation for forvirring i fremstillingen af ​​Cybertruck. Desuden viser de, at Tesla mangler beskyttelse af personlige data for både kunder, medarbejdere og partnere.

Ifølge Handelsblatt har insidere hos Tesla vist avisens journalister, hvordan de kan få adgang til data om medarbejdere fra hele verden. Heriblandt e-mailadresser, bankoplysninger og lønninger.

Handelsblatt har i den forbindelse lanceret en tjeneste på sin side, hvor Tesla-medarbejdere og kunder kan tjekke, om deres data er inkluderet i lækagen.

Så sent som mandag slog EU hårdt ned på Facebooks moderselskab, Meta, for at overtræde GDPR-lovgivningen. Det kostede selskabet en bøde på svimlende 9 milliarder kroner.

Tesla siger til Handelsblatt, at en tidligere ansat står bag lækagen og at de planlægger sagsanlæg mod personen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.