×
Elbiler

Lille svensk elbil: Uniti er officielt lanceret

Det er nordisk minimalisme på alle måder når den første Uniti ruller ud af den svenske fabrik

Tankerne kunne måske godt blive ledt hen på den hedengangne ellert når man ser Uniti – en ny svensk elbil, der kommer til at koste under 150.000 kr. – måske endda helt ned til 120.000 kr., alt efter hvordan den bliver beskattet når den kommer på gaden i 2019.

Lang rækkevidde

Det helt store argument for den lille elbil er dens rækkevidde, der er helt op til 300 km på en opladning – på trods af et batteri på kun 22kWh. Ikke nok med det, så har bilen en hurtigoplader funktion der gør, at du på bare 30 minutter kan oplade bilen så den kan køre næsten 200 km.

Uniti One som den første bil hedder, er bygget i kulfiber, hvilket gør den ekstremt let – hvilket naturligvis er medvirkende til den gode rækkevidde.

Flere biler på tegnebrættet

Udover Uniti One der har plads til to personer har det svenske firma også planer om modeller der kan transportere fire og fem personer. Den dyreste model kommer til at koste €19,900 – hvilket er ca. 150.000 kr. før afgifter.

Gratis kørsel i Sverige

I Unitis hjemland får købere hele fem års gratis opladning. Unity har nemlig lavet et samarbejde med E-On, der betyder at den nye bilejer får opsat en lader hos sig selv og derefter kan lade bilen op gratis de første fem år. Og E-On garanterer endda, at strømmen kun kommer fra grøn energi. Der er desværre ikke nyt om, om den ordning også kommer til Danmark, men der er allerede forudbestilt over 1.000 biler i Sverige af kunder, der glæder sig til at kunne køre gratis i fem år.

Du kan forudbestille Uniti One på hjemmesiden her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.