fbpx

 

 

 

 

ElbilerTophistorie

Lucid Air kan oplade 480 km på 20 minutter

Ikke alene har Lucid Air en rækkevidde på over 800 kilometer, den bliver også hurtigere end både Porsche og Tesla til at lade op igen.

Skal man tro den amerikanske startup Lucid Motors har firmaet et es i ærmet, nemlig bilen Lucid Air. Den har ikke alene har en absurd rækkevidde på over 800 kilometer, ifølge EPA-målinger, men har også som erklæret mål at blive den elbil, der kan lades op hurtigst igen.

Mens Lucid Air stadig var på tegnebrættet lovede direktøren en rækkevidde på “over 600 kilometer på en opladning”. Han lavede tydeligvis ikke sjov; en uafhængig test, baseret på den såkaldte EPA Multicycle Test Procedure giver bilen en rækkevidde på sindsyge 832 kilometer på en opladning. Det fortæller Lucid Motors selv i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Senest har Lucid Motors været ude og love, at Lucid Air også får verdens hurtigste opladning af batteriet. Takket være et aktivt kølesystem, intelligent software og en 900-volt arkitektur, kan bilen oplade op til 32 kilometer per minut, når opladningen er hurtigst.

Den maksimale opladningseffekt bliver på 300 kW og det kan i bedste fald betyde, at batteriet kan “tanke” 480 kilometers rækkevidde på bare 20 minutter.

Til sammenligning kan Porsches konceptbil, Mission E, oplade med maksimalt 350 kW og det vil også blive den maksimale kapacitet på de hurtigste opladere i Ionity-netværket. Produktionsudgaven af Porsche Taycan må “nøjes” med 270 kW, hvilket stadig er hurtigere end de fleste konkurrenter.

Lucid Motors trutter tydeligvis højt i marketingstrompeterne inden Air præsenteres officielt den 9. september, så det er svært at vurdere hvor meget der er ønsketænkning og hvor meget der er reelt. Men godt lyder det. Lucod har udsendt denne korte teaservideo inden lanceringen:

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button