ElbilerTophistorie

Lucid Air er nu officielt elbilen med længst rækkevidde

Lucid Air har fået en offciel EPA-rækkevidde på 836 kilometer, hvilket placerer den helt på toppen af listen, foran den længstrækkende Tesla.

Lider du af rækkeviddeangst, er der er en kur. Den hedder Lucid Air. Bilen har, som de første overhovedet, fået en officiel EPA-rækkevidde på 520 amerikanske mil, hvilket svarer til lige knapt 837 kilometer. Dermed topper den listen over elbiler med længst rækkevidde – 160 kilometer mere end Tesla Model S Long Range Plus.

EPA, Environmental Protection Agency, bekræfter dermed Lucids påstande fra lanceringen for et år siden.

Værd at bemærke er det også, at den amerikanske EPA-rating af biler er mere fokuseret på motorvejskørsel end den europæiske WLTP-standard, der vægter bykørsel højere. Med andre ord: WLTP-målingen bliver sandsynligvis endnu bedre end de 837 kilometer, da motorveje er hårde ved elbilernes batteri.

Det er dog ikke standardudgaven af Lucid Air, der har scoret den fine rækkevidde, men derimod den pænt dyre Dream Edition med 19-tommer hjul, der sælges i USA for en startpris på 169.000 dollars (1,1 mio. kr.). En Tesla Model S med en EPA-rækkevidde på 405 miles (651 km) sælges til sammenligning for 83.000 dollars.

Lucid forventer at sende en lidt mere aggressivt prissat basismodel på gaden næste år med en prislap på 77.400 dollars (485.000 kr.).

Den lange rækkevidde opnås med en batteripakke på 113 kWh og et meget aerodynamisk design. De øvrige Lucid Air-varianter får følgende score:

ModelHjulstørrelseEPAKilometer
Dream Edition21 tommer481 miles774 km
Dream Edition Perfomance19 tommer471 miles758 km
Dream Edition Perfomance21 tommer451 miles726 km
Grand Touring19 tommer516 miles830 km
Grand Touring21 tommer469 miles755 km

Det er i øvrigt ikke bare rækkevidden, der er interessant ved Lucid Air. Firmaet hævder, at de oplader hurtig igen. Lucid hævder, at bilen kan oplades med op til 300 kW og lidt over 32 kilometer i minuttet. Det kan lade sig gøre takket være et 900 volt system, sammenlignet med Tesla, der har 400 volt. Den kan altså fylde 480 kilometer på batteriet på bare 20 minutter. 

Lucid Motors har meldt ud, at Danmark er et af de få europæiske lande, hvor bilen kommer på markedet – og det er allerede muligt at forudbestille bilen mod et depositum på 1.000 dollars. Dog er de danske priser på bilen endnu ikke meldt ud, ligesom det ikke fremgår hvordan bilen skal sælges herhjemme. Lucid lover, at de oplysninger kommer tættere på salgsstart.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.