fbpx

 

 

 

 

ElbilerTophistorie

Nu er elbilen med længst rækkevidde gået i produktion

De første eksemplarer af Lucid Air forventes leveret til ejerne i løbet af oktober måned.

Der er kommet gang i samlebåndet på Lucid Motors bilfabrik i Casa Grande, Arizona. Tirsdag rullede den første udgave af sedanen Lucid Air gennem fabrikken og de første eksemplarer leveres til kunderne i slutningen af oktober, fortæller selskabet i en pressemeddelelse.

Egentlig skulle produktionen have været sat i gang i foråret, men de planer blev ændret på grund af corona-pandemien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De første 520 eksemplarer, der bliver bygget, er den såkaldte Dream Edition, der for bare et par uger siden fik en offciel EPA-rækkevidde på 836 kilometer, hvilket placerer den helt på toppen af listen, foran den længstrækkende Tesla.

Prisen for den potente Dream Edition er på den grumme side af en million kroner, men senere vil der også komme en mere neddroslet udgave til mellem 400.000 og 500.000 kroner loves det.

Bilerne bygges på Lucid Motors egen farin. Den har p.t. en produktionskapacitet på 34.000 biler om året. På sigt vil Lucid udvide fabrikken væsentligt, så den kan spytte op til 400.000 biler ud om året.

Lucid Motors skriver i pressemeddelelsen, at de har modtaget 13.000 reservationer på bilen. Lucid Motors har tidligere meldt ud, at Danmark er et af de få europæiske lande, hvor bilen kommer på markedet – og det er allerede muligt at forudbestille bilen mod et depositum på 1.000 dollars. Dog er de danske priser på bilen endnu ikke meldt ud, ligesom det ikke fremgår hvordan bilen skal sælges herhjemme. Lucid lover, at de oplysninger kommer tættere på salgsstart.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button