×
ElbilerTophistorie

Video: The Stig kører Lucid Air Sapphire med 1.200 heste

Se legendariske The Stig køre et par omgange på Laguna Seca i Lucid Air Sapphire, der går fra 0-100km/t på under to sekunder.

I weekenden præsenterede amerikanske Lucid sin nye præstationsmodel Lucid Air Sapphire. Det er en mere potent udgave af Air-modellen med 1.200 heste i stalden og en acceleration fra 0-100km/t på under to sekunder. Det gør elbilen til en af de hurtigste produktionsmodeller på markedet.

En prototype af Air Sapphire blev forleden sendt på Laguna Seca-banen i Californien – og føreren var ingen ringere end racerkøreren Ben Collins. Han er nok bedre kendt som den anonyme testkører The Stig i det britiske tv-program Top Gear.

Youtube-kanalen The Kilowatts fik lov at komme med ombord på en af kørslerne og har foreviget løjerne på video. Den kan du se herunder.

Udover ekstra hestekræfter, er Lucid Air Sapphire også udstyret med en aerodynamisk pakke, nye bremser, sportssæder og racerstøddæmpere.

Lucid er på vej ind i Europa og har annonceret, at de vil lancere Air i blandt andet Norge, Tyskland, Holland, Schweiz og Danmark. Bilen kan allerede forudbestilles.

Klør det i musefingeren for at reservere Lucid Air Sapphire, må du væbne dig med tålmodighed. Den er nemlig ikke planlagt til europæisk lancering endnu. Varianten, der i første omgang kommer til Europa, er Dream Edition, som vil få en prislap på mellem 1,4 og 1,7 millioner kroner.

Sapphire-udgaven vil naturligvis blive dyrere – den amerikanske startpris svarer til omkring 1,8 mio. kroner. Men man kan jo drømme og her er lidt billeder til at hjælpe …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.