fbpx

 

 

GadgetsTophistorie

MacBook Air på vej i nyt design

Apple har travlt i disse måneder. Det sidste halve år af 2020 er faktisk måske et af de travleste i virksomhedens historie, hvis man ser på antallet af nye lanceringer. Men nu er det amerikanske firma snart klar med en redesignet udgave af et af deres mest populære produkter, MacBook Air. Det er i hvert fald tilfældet, hvis man skal tro et rygte bragt til torvs af Bloombergs Mark Gurman.

Helt nye Macs over hele linien

Det er ikke kun den lille ny MacBook Air der får en overhaling ifølge Bloomberg. Faktisk er det alle de eksisterende computere i Apples lineup, der kommer i nye versioner og nye designs. Grunden er formentlig, at Apple sidste år lancerede deres egen processorserie. Indtil videre er det dog kun blevet til en enkelt ny processor, der dog har vist sig at være ekstremt højtydende – og de næste processorer i serien forventes at være endnu stærkere. Du kan læse vores anmeldelse af den nye Mac Mini her.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny MacBook Air er allerede gammel

Egentlig kan det undre, at rygtet om den nye Air kommer lige nu, for der kom faktisk en ny Air med M1 processoren allerede sidste år (som vi har anmeldt her) – men det lader til, at det var en mellemstation. Måske var den et udslag af, at Apple rigtigt gerne ville have nye maskiner med de nye processorer ud inden udgangen af sidste år. Men det var altså ny vin på gamle flasker – og nu ser det så ud til, at der er helt nye designs på vej.

Tyndere og lettere

Ifølge Bloombergs Mark Gurman vil den kommende Air blive en slags overbygning til den eksisterende – og altså også noget dyrere. Faktisk er der sket det siden lanceringen af den allerførste Air, at serien gled fra at være en af de dyreste MacBooks til at være en af de billigste – lige nu står den billigste Air i ca. 8.699 kr.

Den nye version skulle altså blive markant dyrere – især fordi den vil være mindre og lettere – men uden at gå på kompromis med hverken ydelse eller skærmstørrelse. Det er tidligere lykkedes for Apple med deres 16″ at skrumpe kanterne omkring skærmen og dermed putte en større skærm i en computer, der ikke bliver større. I dette tilfælde vil det betyde en tilsvarende 13″ skærm – men i en mindre krop.

En anden interessant ting er, at rygterne går på, at den nye version også vil indeholde en ny version af MagSafe. Det er ellers en teknologi som Apple droppede for efterhånden en del år siden – men i den nye version skulle teknologien blive genoplivet i en noget hurtigere version. Faktisk skulle den blive hurtigere end USB-C som er den nuværende standard. Det vil i så tilfælde ske på bekostning af det praktiske i, at USB-C er en universel standard, så man vil ikke kunne oplade alle sine enheder med samme oplader. Med mindre, naturligvis, at Apple også har en plan for det.

Der er ikke detaljerede rygter om, hvornår den nye Air skulle være på gaden. Indtil videre går rygterne på, at den vil dukke op sidst på året eller i starten af 2022.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button