×
ElbilerTophistorie

Massive problemer får ejerne til at returnere Volvo EX30

Volvo EX30 har angiveligt så store softwareproblemer, at nogle ejere er begyndt at returnere deres biler til Volvo Cars.

Volvo Cars har angiveligt store problemer med softwaren i den populære Volvo EX30. Ifølge engelske Autocar er generne så store, at nogle ejere er begyndt at returnere bilerne til Volvo. Fejlene spænder, ifølge mediet, fra sorte skærme og ratknapper, der ikke reagerer, til biler der ikke oplader, og endda nødbremsesystemer, der aktiveres tilfældigt.

Der er også snak om, at bilen har problemer med at udnytte flere faser under AC-opladning, så den kun oplader med 3,5 kW – og ikke de op til 11 kW som den er designet til.

Hertil kommer, at Volvo EX30 er svært afhængig af sin software, da flere af bilens nøglefunktioner kun er tilgængelige via bilens centrale skærm. Herunder sidespejle og klimastyring.

Volvo EX30
Volvo EX30 har angiveligt store softwareproblemer.

Ifølge Autocar har Volvo Cars givet dem følgende erklæring:

“Vi erkender, at det ikke er, hvad de forventer af deres Volvo-bil, og vi arbejder på at afhjælpe dette så hurtigt som muligt med et minimum af besvær for vores kunder.”

iNPUT har skrevet til Volvo Cars Danmark for at få be- eller afkræftet historien, men vi har endnu intet hørt. Vi hører også rigtig gerne fra danske Volvo EX30-ejere, der måtte have oplevet problemer med software og/eller opladning. Skriv eventuelt direkte til undertegnede på peter@input.dk.

Der er i første halvår af 2024 indregistreret 1.879 nye Volvo EX30 i Danmark. Nok til at få den ind på top 10 over de mest populære modeller i 2024.

En opdateret udgave, den såkaldte MY 2025 version, skulle blive lanceret allerede i næste uge.

Se vores første indtryk af Volvo EX30.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.