×
Gadgets

Mere end 700 vil hjælpe med at bygge Hyperloop

Der er åbenbart adskillige, der mener, at Elon Musks Hyperloop-projekt er en god ide. Musks Hyperloop pod-konkurrence har modtaget mere end 700 forslag siden sidste mandag, hvor konkurrencen gik i luften. Den går ud på at finde det perfekte design til den såkaldte “pod”, den kapsel, der skal transportere mennesker og gods i den futuristiske soldrevne “togbane”.

Mandag udsendte Elon Musks SpaceX, der afholder konkurrencen, følgende tweet:


Konkurrencen, der løber frem til juni 2016, er henvendt til universitetsstuderende og meningen er, at udvalgte forslag skal teste designet på deres kapsel på en halvanden kilometer lang Hyperloop-testbane, der bygges op ad SpaceX-hovedkvarteret i Hawthorne, Californien.

Elon Musk lancerede sin Hyperloop-ide i 2013 og udgav endda en gennemarbejdet projektbeskrivelse. Tanken er, at man skal kunne komme hurtigt, billigt og grønt fra Los Angeles til San Francisco. Det skal foregå i kapsler, der skydes gennem lange rør via vacuum. Hele systemet skal drives af solceller og med en fart på op mod 1.200 km/t. vil turen tage cirka en halv time.

Siden Musk fremlagde ideen om Hyperloop er der opstået adskillige virksomheder, der arbejder konkret med at gøre Hyperloop til virkelighed. Hyperloop Technologies og Hyperloop Transportation Technologies er to af de toneangivende virksomheder, men de har ikke nogen tilknytning til hverken SpaceX eller Elon Musk.

Se mere om Hyperloop-projektet i vores grafik nedenfor:

Hyperloop
Elon Musks Hyperloop-projekt. Klik for at se større billede.
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.