FeaturesSponseret indholdTophistorie

Mere end bare bærbar – hvilket design er det rette til dig?

En bærbar computers design handler om meget mere end bare touchscreens. Hæng på, når vi forklarer hvilket design, som passer præcis til dig.

Sponseret indhold – denne artikel præsenteres af Intel

Der er lang tid siden, en bærbar computer bare var en transportabel arbejdsstation. Resultatet er, at vi i dag har flere forskellige tolkninger, af hvordan en bærbar computer kan se ud og anvendes. Der er noget for alle. Det er værd at tænke lidt ekstra på fordelene og ulemperne ved de forskellige designs, for at få så meget som muligt ud af den maskine, du tager med i tasken.

De mest almindelige designs

Hvis du går ind i en computerbutik i dag, får du sandsynligvis øje på tre forskellige typer af bærbare PC’er. Den mest almindelige er selvfølgelige den klassiske laptopvariant med indbygget tastatur. Det er en gennemprøvet arbejdshest, som er specielt tilpasset til at være god at skrive på. Det er også et design, som er forholdsvis effektivt at afkøle, og som enten kan bygges som en tynd og sval computer, du kan have stående på knæene, eller en kraftig spillecomputer, som skal stilles på et bord.

Intel
Acer Swift 3 giver meget for prisen. Det er en Intel Evo-certificeret laptop i traditionelt design, som egner sig godt til f.eks. studerende.

En mere moderne variant er tabletdesignet, hvor hele fokus er lagt på skærmen. I stedet for tastatur og mus eller touchpad, er der her en touchscreen, som giver en intuitiv måde at surfe på nettet eller interagere med et andet medie. Tilføj en aktiv, trykfølsom pen, og du har den måske mest effektive måde at tegne eller underskrive et dokument digitalt. En anden styrke ved dette design er, at den kan bygges kompakt og let, da der hverken behøves keyboard eller hængsel.

ASUS Zenbook Flip S OLED er en Intel Evo-certificeret 2-i-1-PC, som også kan fungere som tablet med sin vidunderlige OLED-skærm.

Der er selvfølgelig ulemper ved at binde sig til et enkelt design – selv dig, der tegner meget kan måske få behov for et keyboard en gang imellem, og den der skriver vil måske komme til at savne at surfe på nettet med en stor touchscreen eller giver et dybt suk, når der skal sættes kragetæer på en kontrakt. Det er her, 2-1-1-designet, også kaldet hybrid-PC’en, brillerer. Det sker ved at forene det bedste fra to verdner: En laptop, når du har brug for keyboard, og en tablet, når du behøver en touchscreen. En hybrid kan selvfølgelig komme i forskellige udformninger – for eksempel en tablet, som du docker med en keyboarddel, eller en traditionel laptop, hvis skærm du kan dreje eller vinkle for at forvandle den til en tablet.

Intel EVO-PC’er findes i flere forskellige designs, og du får altid det rigtige!

  • Den seneste 11th Gen Intel Core processor med Intel Iris Xe Grafik
  • Hurtig respons, både med batteri og ledning
  • Vågner fra hviletilstand på mindre end et sekund
  • Mindst 9 timers batterilevetid (ved 1080p)
  • 30 minutters opladning giver dig mindst fire timers batterilevetid
  • Wi-Fi og Thunderbolt 4
Hvis du ser dette klistermærke på PC, ved du, at den er Evo-certificeret.

Hvilket design er bedst til dig?

Det traditionelle laptopdesign er gennemprøvet og er et godt valg til dig, der arbejder ved tasturet mest. Eller behøver meget bærbar kapacitet. Specielt kapaciteten er svær at matche med en tablet eller hybrid, selvom moderne touchscreen-PC’er bestemt ikke er sløve i optrækket. En traditionel laptop er derfor ofte et godt valg til gamere og programmører. Eller de prisbevidste, som bare vil have noget, der fungerer og er pengene værd.

Tabletløsningen er det rette valg for kreative brugere, der for eksempel tegner eller tager noter digitalt. Det er også en god løsning til den, som vil have smart format, der let kan komme ned i tasken uden at ofre den fleksibilitet, som et operativsystem som Windows kan give.

Intels Evo-PC’er er lavet i mange forskellige designs, så du kan finde lige præcis din egen favorit.

Hybrid-PC’en passer til de fleste, specielt til de, der skal bruge deres PC til mange forskellige formål, men som ikke nødvendigvis behøver den allerhøjeste datakapacitet. Det er for eksempel den perfekte løsning til skolen, hvor de er lige gode til at tage noter, læse og programmere, eller som en arbejds-PC til den, der for en stor dels vedkommende skriver, har videomøder og måske tager noter eller underskriver dokumenter.

Gå ikke glip af tidligere artikler

Tak for, at du læste vores artikel om forskellige PC-designs! Undertiden er det let at glemme, at en PC kan se ud og fungere på mere end en måde. Hvilken type design synes du er interessant, og hvad bruger du i dag.

I artiklen har vi anvendt forskellige Intel Evo-certificerede PC’er som eksempel. Du kan finde et stort udvalg af Evo-certificerede PC’er her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.