GamingTophistorie

Microsoft vil placere reklamer i gratis spil på Xbox

Fremover skal du nok forvente at få præsenteret reklamer, hvis du spiller et af de gratis tilgængelige spil på Microsofts Xbox-platform.

I følge The Verge, så er Microsoft i færd med at bygge en platform, som skal give brands og virksomheder en platform til at reklamere i gratis Xbox-spil. Man skal dog ikke frygte reklameafbrydelser. Hensigten skulle eftersigende være at lade reklamer indgå naturligt i spillene. For eksempel ved et banner i et bilspil.

Denne facon lader sig naturligvis kun gøre i visse spil. Hvordan de ellers vil gøre det er uvist, men det kunne være i form af salg af særlige avatars, skins og lignende, som spillerne kan udvide deres spilfigurerer med. Microsoft er dog bevidst om at reklamer kan være irriterende og påtænker derfor en markedsplatform, som kun lukker visse brands ind i de gratis spil.

Eftersigende har Microsoft ingen planer om at ville have en andel af reklameindtægterne. Dem får spiludvikler og reklameindehaver lov at dele i porten. Microsoft ønsker heller ikke at lave målrettede reklamer med data fra Bing eller andre tjenester.

Reklamer i konsolspil er ikke et nyt fænomen. Ej heller på Xbox. EA Games har tidligere haft reklamer fra virkelighedens verden placeret i flere af sine spil. Herunder Maddel NFL, NHL og NASCAR og Burnout Paradise.

Nu til dags er spillene kun blevet dyrere og de fleste forventer en reklamefri oplevelse, hvis spillet er købt og betalt. Det er formentlig også årsagen til at Microsoft udelukkende er i overvejelser om reklamer i de gratis spil til Xbox. Reklamerne skulle begynde at dukke op i tredje kvartal i år.

Meldingen kommer kort efter at PlayStation har genopfundet deres onlineplatform i konsoldysten mellem de to.

Hvad vil du sige til reklamer i gratis spil på Xbox?

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.