×
TeknologiTophistorie

Mobilkunderne strømmer til teleselskabet 3

Som det eneste af de fire store teleselskaber har teleselskabet 3 haft konstant vækst siden indgangen af 2019.

Teleselskabet 3, der kan fejre 20 års fødselsdag i Danmark i disse dage, kan endnu engang rapportere om et kvartal med tilgang i mobilkunderne. I løbet af de seneste tre måneder har 3 fået 11.000 nye mobilkunder.

Dermed kan de, som det eneste af de fire store teleselskaber herhjemme, vise konstant vækst hvert eneste kvartal siden indgangen af 2019. Siden dengang har de fået næsten en kvart million nye kunder og har nu 1,58 mio. mobilkunder.

Med tilgangen lægger 3 yderligere afstand til Telia, der er fjerdestørst. Telia melder i dag om status quo på antal af mobilkunder (1,23 mio.).

Teleselskabet 3
3 har haft konstant vækst siden indgangen af 2019.

Ifølge teleselskabet 3 selv skyldes fremgangen to faktorer. 3LikeHome-er fortsat populært blandt mobilbrugerne. Men den afgørende faktor i det seneste kvartal, mener 3, er deres 5G-netværk, der er tæt på at være færdigudrullet. Det har også hjulpet på finanserne.

Netop fordi 3 har udbygget sit 5G-netværk, er udgifterne til nationale roaming-omkostninger faldet markant. Det har bl.a. medvirket til en fremgang på EBITDA på hele 16 procent i forhold til samme kvartal sidste år. 

Dyre 5G-routere giver fald i omsætningen

Omsætningen i tredje kvartal falder midlertidigt med 10 procent. Det skyldes ifølge 3, at selskabet i januar introducerede et lånerouter-koncept til sit internetprodukt “Internet Til Hjemme 5G”, der har spist en del af omsætningen, forklarer Morten Christiansen: 

“Ved at give kunderne muligheden for at låne en router i stedet for at købe en, har vi fjernet en stor omkostningsbarriere for kunderne. Det afspejler sig til gengæld også positivt i kundevæksten, hvor vi ser en stor vækst i antallet af internetkunder. Det koster os så noget på omsætningen at skaffe disse kunder, da vi har købt routerne i stedet for, at kunderne skal gøre det,” forklarer Morten Christiansen.

Telenor og Nuuday (TDC) har endnu ikke fremlagt regnskab for tredje kvartal.

Læs også: Gratis roaming er teleselskabet 3’s hemmelige våben.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.