×
TeknologiTophistorie

Musk svinger leen over Twitter

Halvdelen af medarbejderne hos Twitter kan forvente en fyreseddel på fredag.

Elon Musks overtagelse af Twitter bliver ikke en blid omgang for de nuværende medarbejdere. Ifølge Bloomberg planlægger Musk nemlig af afskedige halvdelen af de omkring 7.500 ansatte. Det sker for at gøre det sociale medie mere rentabelt.

Samtidig vil Musk ophæve den nuværende ordning, hvor medarbejdere frit kan arbejde fra lokationer efter eget valg. Fremover skal de møde ind på arbejde.

Den nye ejer vil informere medarbejderne i morgen, fredag, hævdes det i artiklen.

Allerede kort efter at Musk overtog kontrollen med Twitter, afskedigede han topledelsen i form af den tidligere administrerende direktør Parag Agrawal, finansdirektør Ned Segal og politikchef Vijaya Gadde. Musk har også opløst bestyrelsen.

Twitter-brugerne skal betale

Ud over nedskæringerne har Musk også andre planer i støbeskeen. En af dem er et abonnement, der for 19,99 dollars om måneden (152 kroner) giver det blå verificeringsbadge til brugerne.

Ifølge The Verge kan abonnementet blive en realitet allerede i starten af næste uge. Medarbejdere, der arbejder på projektet, fik søndag at vide, at de skal overholde en deadline den 7. november for at lancere funktionen, ellers vil de blive fyret.

For Musk er målet, at abonnementer fremover skal udgøre mindst halvdelen af Twitters indtægter, der ellers domineres af annoncer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.