Fremtidens Hjem

Netatmo laver intelligent dørlås med NFC-nøgler

Netatmos låsecylinder, Netatmo Smart Door Lock, virker både med mobilen, Apple HomeKit og med programmerbare NFC-nøgler.

Franske Netatmo – som vi primært kender for deres intelligente termostater – har taget en intelligent dørlås med til CES-messen. Netatmo Smart Door Lock er en låsecylinder der burde passe til de fleste europæiske døre, fortæller selskabet. 

Netatmos lås er lavet til at fungere sammen med både Netatmo Security-app’en på mobilen og med fysiske nøgler. Via app’en kan der gives adgang til både permanente brugere og temporære gæste, der kun skal have adgang i kortere perioder – eksempelvis svigermor i vinterferien. 

Den fysiske nøgle er til gengæld ikke af traditionel type; det er i bund og grund en NFC-badge, formet som en nøgle, hvilket betyder, at nøglen kan programmeres til at fungere eller ej. For eksempel kan hver individuel nøgle deaktiveres via app’en, hvis man taber den. Den samme nøgle kan også bruges til at fungere med flere døre – hoveddør, bagdør, etc..

Netatmo

Af sikkerhedshensyn har Netatmo valgt at bruge Bluetooth i stedet for wifi. Derfor er låsen ikke koblet direkte på nettet og al data er lagret direkte i låsen fremfor i skyen. Netatmo-låsen har fået tre sikkerheds-certificeringer, der skulle garantere, at låsen skulle kunne modstå fysiske og elektroniske angreb – A2P, BZ+ og SKG.

Netatmo Smart Door Lock er kompatibel med Apple HomeKit. Brugere kan oprette scener, der kobler låsen sammen med andre intelligente enheder i hjemmet. Eksempelvis kan man programmere en scene, der automatisk tænder for Hue-lyset i hjemmet, når dåren låses op.

Dørlåsen får strøm fra et batteri – og det skulle ifølge Netatmo kunne holde i op til to år. Når batteriet er ved at være brugt sendes en advarsel til mobiltelefonen, så man kan nå at skifte det ud. Skulle det glippe og låsen være gået helt tør for strøm, kan den gendannes via en MicroUSB-forbindelse, lover firmaet.

Der er endnu ikke nogen oplysninger om hverken pris eller tilgængelighed.

Den årlige elektronikmesse CES finder i år sted mellem den 7. januar og 10. januar i Las Vegas, USA. Det er verdens største messe af sin art. Vil du have friske nyheder fra CES direkte i dit nyhedsfeed, så giv os et Like på vores Facebookside.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.