TeknologiTophistorie

NETS lukker Dankort-app

NETS kan i dag oplyse at de lukker Dankort-app med virkning fra den 14. oktober. Lukningen sker grundet pres fra især Apple Pay.

NETS har kastet håndklædet i ringen og lukker Dankort-appen fra den 14. oktober. Det bekræftes i dag overfor Børsen.

Appen blev lanceret med pomp og pragt foran den samlede danske presse tilbage i 2017. Nu skulle dankortet flytte ind på mobilen. Så let skulle det ikke gå og løsningen har været genstand for en del kritik fra brugerne siden da. Der har ofte skulle flere forsøg til, hvis det overhovedet har virket.

Samtidig har Apple Pay og MobilePay gjort sit indtog på det danske marked med stor succes. Faktisk stod Apple Pay for 42 procent af alle mobilbetalinger herhjemme i 2021. Med MobilePay i hælene, der stod for 22 procent. Google Pay gør sig ikke specielt bemærket, med blot seks procent af andelen af betalinger.

Det app-baserede Dankort stod for 19 procent af mobile betalinger i 2021, men alligevel har NETS altså set sig nødsaget til at lukke muligheden.

Hvorfor lukkes Dankort app?

Tiden er løbet fra Bluetooth-betalinger, og vi må erkende, at forbrugerne i højere grad foretrækker andre alternativer. Snart vil der være alternative mobilbetalingsløsninger, hvori Dankort kan anvendes.

Kilde: DANkort faq

Om ovenstående citat fra FAQ’en på Dankort.dk, betyder at der er en anden tjeneste på vej, melder historien på nuværende tidspunkt desværre intet om.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.