Teknologi

Nu åbner Siri også din benzinstander

Benzin-kunder hos OK kan nu få Apples digitale assistent, Siri, til at åbne for benzinstanderen.

Energiselskabet OK er helt fremme i skoene med deres app. Først var det muligt at åbne en benzinstander og tilknytte OK-kort. Siden er appen blevet udstyret med en funktion, der betyder, at brugeren kan starte en bilvask helt uden at stå ud af bilen samt muligheden for at bruge app’en til betaling for parkering i flere byer. Seneste skud på stammen er stemmestyring via Siri.

Ved at bruge eksempelvis et smartwatch eller Apple Carplay kan man fremover nøjes med at sige ”tank” og ”stander X”, når man vil tanke bilen. Teknologien er helt ny, og ifølge Mikkel Kaczmarek, App Manager i OK, er det også nyt at benytte ’Siri-genveje’ til rent faktisk at gennemføre en handling i en tredjepart-app.

– Løsningen bygger på, at Apple i september sidste år tillod, at tredjeparts-apps kan give en kommando via de her lidt avancerede iOS-genveje. Det er en teknologi, der er i modningsforløb, men som vi allerede på nuværende tidspunkt mener kan gøre kunderejsen endnu mere nem og bekvem, siger Mikkel Kaczmarek i en pressemeddelelse.

Ifølge OK er bilen – eller kabinen i bilen – det oplagte rum til at udfolde det, Siri-teknologien kan tilbyde.

– Det er stadig lidt akavet at bruge Siri i det offentlige rum. Men ikke i bilen, hvor brugeren sidder mere privat og måske allerede benytter teknologien til at foretage opkald og så videre. Vi tror og håber, at vores nye funktionalitet kan blive lige så let anvendelig for brugerne, siger Mikkel Kaczmarek.

Den nye funktionalitet ser OK først og fremmest som en ekstra service til det stigende antal danske bilister, der har Apple Carplay og benytter OK’s app.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.