×
ElbilerTophistorie

Til Nordkap og retur i en elbil

To tyskere tog turen fra Flensburg til Nordkap og retur i en Aiways U5 elbil.

Som vi alle ved, er kulde og batterier ikke verdens bedste venner. Alligevel besluttede to tyskere at tage turen fra Flensborg til Norges nordligste punkt, Nordkap – og retur. I en Aiways U5 elbil. Det er en tur på 7.000 kilometer.

Turen var ikke bare hygge. Den var en del af eNordcapp Challenge, hvor det ikke handler om at komme først, men om at komme frem.

Turen tog udgangspunkt i Flensburg, og så gik det ellers op gennem Danmark, Sverige og videre til Norge, hvor vejene blev mere og mere vinterlige med is og sne, kraftig blæst og temperaturer ned til minus 20 grader. 

Det barske vejr betød, at dagsruterne blev holdt på omkring 500 kilometer. Norge er godt dække med ladestandere, og de kunne derfor planlægge opladningerne, så det på intet tidspunkt tog længere end en time at lade bilen. 

Ingen tekniske problemer

På trods af kulden kom forbruget ikke over 25 kWh pr. 100 kilometer. Efter godt 7.000 kilometer var de tilbage i Lübeck. Angiveligt uden et eneste teknisk problem undervejs.

Nordkap
Aiways U5 med nordlys på Nordkap (foto: Aiways)

– U5 SUV’en var det perfekte køretøj til denne køretur. Ikke alene var den ekstremt komfortabel i timevis bag rattet, men den klarede sig godt under ugunstige forhold. Det er rigtigt, at elektriske køretøjer præsterer anderledes i koldere temperaturer, men U5 var usædvanlig dygtig og viste sig at være et stærkt aktiv for vores team i denne udfordring, siger Dennis Schulmeyer.

Han er stifter af ladeoperatøren Lade og sad bag rattet, sammen med vennen Manuel Zagovec. Venneparret valgte at deltage på grund af deres fælles personlige erfaringer med e-mobilitet og faglig interesse for “den avancerede norske ladeinfrastruktur”.

18 teams i forskellige elbiler tog turen. Følgere blev holdt ajour med holdenes fremskridt via live-tracking og sociale medier gennem hele den 13-dage lange køretur. Læs mere om (og tilmeld dig) næste års eNordcapp Challenge her. Du kan også vores anmeldelse af Aiways U5 lige her:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.