fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Nu kan der testes Android-apps på Windows 11

Microsoft har åbnet for Android-apps på Windows 11, men kun for en udvalgt skare og mængden af apps er endnu klejn.

En af de væsentligste nye features i Windows 11 var ikke aktiveret, da styresystemet blev udsendt den 5. oktober. Nemlig muligheden for at installere og afvikle Android-apps direkte på computeren. Men nu sker der noget. Microsoft ruller i disse dage ‘Windows Subsystem for Android‘ ud til de brugere, der er medlemmer af Windows Insider-betaprogrammet.

Hermed bliver det muligt at downloade apps fra Amazon Appstore, der er integreret i Microsoft Store. Lige som Windows Subsystem for Linux, vil Android blive afviklet i såkaldt virtuel maskine kaldet Hyper-V.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis du har et kompatibelt system – det fungerer med Intel, AMD og ARM-processorer – vil Android apps’ene automatisk dukke op i Microsoft Store. Apps’ene lader til at være integreret ret tæt med Windows. Microsoft siger, at du vil være i stand til at interagere med app-meddelelser direkte fra Windows Action Center, fastgøre dem til proceslinjen og interagere via mus, berøring eller pen.

Windows 11

Indtil videre er udvalget af Android-apps dog temmelig begrænset. Der er blot 50 at vælge mellem, inklusive Amazons Kindle-app, Khan Academy Kids, en håndfuld spil og andre apps til børn.

Nu, hvor der er lukket (en smule) op for posen, må det dog være et spørgsmål om tid inden Windows Subsystem for Android bliver tilgængelig for os almindelige brugere – og mængden af apps vokser.

Har du installeret Windows 11 og hvad synes du om det? Giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder …

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button