×
ElbilerTophistorie

Nu ruller Volkswagen ID.4 af samlebåndet

VW har startet produktionen af sin elektriske SUV, Volkswagen, ID.4 i Zwickau. Her er det, vi ved om bilen, der kommer på gaden næste år.

Der er fart på Volkswagen. Allerede inden selskabets første rent elektriske bil, Volkswagen ID.3, er nået ud til forhandlerne, er produktionen af efterfølgeren sat i gang. Volkswagen ID.4 bliver tyskernes første elektriske SUV og den ruller i øjeblikket hen af samlebåndet i Zwickau-fabrikken.

Bilen præsenteres officielt i slutningen af september, men der er meget vi ved om den allerede. Stort set alle tekniske data er allerede ude og så sent som i juni måned slap de første billeder af en ikke-camoufleret produktionsklar Volkswagen ID.4 ud til offentligheden.

En af kritikpunkterne ved Volkswagen ID.3 – læs de danske motorjournalisters domme efter prøvekørslerne her – er manglen på plads. ID.3 er i Golf-størrelse, men de største varianter har faktisk kun plads til fire voksne i bilen på grund af batteriet. ID.4’eren er derimod en såkaldt crossover – altså en kompakt SUV – med markant mere lebensraum til de større familier.

ID.4 bliver også den første af VW’s elbiler, der kommer på markedet uden for Europa; den skal med tiden også produceres i Kina og USA, så det er en model VW venter sig meget af. Den har tidligere været omtalt som en direkte konkurrent til Tesla Model Y, der også kommer på markedet næste år.

ID.4 kommer i første omgang i en baghjulstrukken udgave, men senere også i en firehjuls-udgave. Præcis som ID.3. Bilen kan tilbagelægge ’over 500 kilometer’ ifølge WLTP og har det, der svarer til 204 heste. Bilen er naturligvis baseret på den nye MEB-platform, som også ID.3, Skoda Enyaq iV og en kommende Ford-model.

Volkswagen har udgivet denne video i forbindelse med produktionsstarten:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.