TeknologiTophistorie

Nu uddeler Holland ugentlige millionbøder til Apple

Hollandske myndigheder kræver 38 millioner om ugen af Apple, indtil der er åbnet op for alternative betalingsmuligheder i App Store.

De næste ti uger skal Apple betale bøder på 37 millioner kroner hver uge. Det mener i hvert fald det hollandske forbrugerråd, ACM. De er ikke tilfredse med Apples løsning, der skulle give udviklere mulighed for at omgå Apples betalingsløsning og den upopulære App Store Skat.

“ACM har informeret Apple om, at deres løsning ikke opfylder kravene i ordren med tvangsbøder. Apple er stadig forpligtet til at handle i overensstemmelse med nævnte ordre. Hvis det ikke lykkes, skal Apple hver uge betale en tvangsbøde på 5 millioner euro op til et maksimum på 50 millioner euro,” skriver forbrugerrådet.

ACM, Autoriteit Consument & Markt, afsagde allerede i august sidste år en kendelse om, at dating-apps i Holland skal have mulighed for at omgå App Store betalingsystemet. Og ikke mindst de mellem 15 og 30 procents “App Store Skat” som udviklere skal betale for at benytte Apples betalingssystem.

I december blev afgørelsen stadfæstet af retten i Holland. Apple gjorde det muligt i midten af januar, men indlagde samtidig så mange benspænd for udviklerne, at ACM altså ikke anser det for at være en reel løsning.

“Apple har ikke opfyldt kravene på flere punkter. Den vigtigste er, at Apple har undladt at justere sine betingelser, som følge af, at dating-app-udbydere stadig ikke er i stand til at bruge andre betalingssystemer. I øjeblikket kan dating-app-udbydere blot udtrykke deres ‘interesse’,” skriver ACM.

“Derudover har Apple rejst adskillige barrierer for dating-app-udbydere for brugen af ​​tredjeparts betalingssystemer. Det er også i modstrid med ACM’s krav. For eksempel tvinger Apple tilsyneladende app-udbydere til at træffe et valg: enten henvise til betalingssystemer uden for appen eller til et alternativt betalingssystem. Det er ikke tilladt. Udbydere skal kunne vælge begge muligheder.”

Under hård beskydning

Den upopulære App Store Skat er under hård beskydning i disse år. Sidste år afgjorde en amerikansk dommer, at spilfirmaet Epic gerne må omgå Apples betalingsystemer. Den afgørelse er dog blevet anket af Apple, der derfor kan fortsætte sin praksis indtil sagen er endeligt afgjort. Det kan snildt tage adskillige år.

Hele ACM’s afgørelse kan læses (på engelsk) på denne hjemmeside.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.