×
ElbilerTophistorie

Nu viser Google Maps de mest brændstofbesparende ruter

På en tur fra København til Gilleleje, kan man reducere sit energiforbrug i en elbil med 10 procent ved at lægge bare ét minut til køretiden.

Med de høje el- og benzinpriser kommer Google Maps nye funktion som manna fra himlen. Nu kan den nemlig vise den grønneste rute – altså den mest brændstofbesparende. Funktion hedder Brændstofbesparende ruter og dukker op, når der er et grønnere alternativ til den hurtigste rute.

På en tur fra København til Gilleleje, kan man reducere sit energiforbrug i en elbil med 10 procent ved at lægge ét minut til køretiden, fortæller Google. På en myldretidstur fra Silkeborg til Randers er det muligt at reducere benzinforbruget med cirka 25 procent ved at følge en omvej, der er fire minutter længere.

Den nye funktion udrulles gradvist til de danske brugere i løbet af de kommende uger på både iOS og Android. For at bruge funktionen, indtaster du en destination i Google Maps. App’en viser derefter den hurtigste rute og et brændstofbesparende alternativ, hvis den er stort set lige så hurtig at følge. 

Den brændstofbesparende rute er markeret med et lille grønt og hvidt blad, og der medfølger et overslag på, hvor meget brændstof du kan spare ved at følge netop den rute. Ofte er den hurtigst rute dog også den grønneste.

I videoen her viser Google, hvordan man kan spare 25 procent brændstof.

Forslagene er dynamiske og baserer sig på data om eksempelvis trafikken, terrænet og fartbegrænsninger. Eksempelvis er konstant fart mere besparende. Med den globale udrulning af Brændstofbesparende ruter i Google Maps estimerer Google, og at det potentielt kan spares over én million ton udledt CO2, hvilket svarer til at fjerne mere end 200.000 biler fra vejene.

26 procent af CO2-udledninger i Europa stammer ifølge analysevirksomheden Statista fra køretøjer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.