×
Streaming

Ny blodig trailer til American Gods

American Gods havde forpremiere til SXSW-festivalen i Austin Texas og fik overvejende positiv omtale med på vejen, så forventningerne er store. Serien handler om gamle og nye guder (og afguder) og deres indbyrdes kamp i en verden, hvor troen på de traditionelle guder er på vej ud til fordel for nye guder som teknologi, narko og medier.

Blodigt opgør mellem gamle og nye guder

Hovedpersonen Shadow Moon spillet af Ricky Whittle (The 100) møder og får arbejde som som bodyguard for svindleren Wednesday spillet af Ian McShane (deadwood), hvis sande identitet måske er nem at gætte ud fra navnet af kendere af den nordiske mytologi. De to rejser USA tyndt mens de møder moderne inkarnationer af en hel række gamle og nye guder.

I andre roller ser vi folk som Peter Stomare, Crispin Glover, Gillian Anderson, Corbin Bensen og Willie Nelson.

Serien første afsnit starter med en flok vikinger på den amerikanske kyst, der i forsøget på at komme hjem igen (efter at have mødt de ikke så venlige indfødte) først tyr til menneskeofringer og siden et særdeles blodigt slag, som vi også ser klip fra i traileren.

Makaber og drømmeagtig

Bryan Fuller, der senest stod bag den ekstraordinære makabre og drømmeagtige Hannibal, er showrunner og kombinationen mellem hans visioner, Gaimans verden og Starz’ afdæmpede forhold til censur skal nok garantere, at mængden af blod og sex bliver skruet op til 11 – hvilket den ganske blodige trailer også vidner om.

Men med Hannibal viste Fuller, at ekstreme mængder af blod godt kun tjene en velfortalt historie med en vis dybde. Og Gaimans bog skorter ikke på sex og vold – vi taler gamle guder her – så et tv-netværk, der ikke prøver at ramme et PG-13-publikum, er seriens største chance for at være tro mod oplægget. Forventningerne er høje, de første anmeldelser gode og Gaiman har selv været involveret i serien og har bl.a. hjulpet med opdatere og udvide persongalleriet fra den 16 år gamle bog. Nu mangler vi bare, at en dansk streamingtjeneste tager serien til sig.

Se traileren her:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.