×
Amazon PrimeHBO MaxNetflixStreamingViaplay

De 10 vigtigste streamingpremierer lige nu

Den første del af året har været lidt stille, men nu spirer serierne op på alle streamingtjenesterne, så man får det svært, hvis budgettet kun giver plads til et enkelt abonnement. Faktisk er serieudbuddet og de aktuelle premierer lige nu så godt, at det måske endelig er blevet tid for at droppe kabelabonnementet og gå all in på streaming.

Skal vi give prioriteringstip, så står HBO Nordic nok stærkest med premiererne lige nu – specielt med de helt nye episoder af kultserien Twin Peaks lige på horisonten. Men Netflix stiller også med et stærkt hold, der byder både på hele sæsoner og ugentligt must see tv.

Og så er der Amazon, der godt nok kun har én premiere, men det er til gengæld den, som undertegnede og en hel række fans af forfatteren Neil Gaiman har ventet længst på. Og så længe Amazon Prime stadig kan fås til en uhørt lav intropris, så kan det dårligt betale sig at lade være (ellers er der en række andre gode grunde her).

Men læs vores bud på de 10 fedeste serier, der har premiere lige nu (eller deromkring):

American Gods – Amazon Prime

Bryan Fuller, der stod bag den originale Hannibal med Mads Mikkelsen i titelrollen, er showrunner på denne filmatisering af Neil Gaimans kultroman om de gamle guder, der trængt af moderne afguder som medier, våben og teknologi, gør klar til en kamp, der strækker sig over det amerikanske kontinent i en guddommelig road movie. Bogen skorter ikke på sex og vold, og Fuller, der demonstrerede med Hannibal, at han var villig til at gå lige til grænsen for, hvad man kunne på tv, har her fået endnu friere tøjler. En god historie, en modig showrunner og en masse fremragende skuespillere som Ian McShane (Deadwood), Corbin Bensen (LA Law) og Gillian Anderson (X-Files) giver os troen på en serie, man skal se.

Læs mere her.

Premiere 1. maj, nye episoder hver uge

Better Call Saul – Netflix

Serien om advokaten, der bliver til Saul Goodman, er både efterfølgeren men mest prologen til en af de bedste tv-serier nogensinde: Breaking Bad. Historien er en af de mest selvsikre og tilbagelænede, vi har oplevet, men hvis man giver den lov, så kommer den med sin særlige stil og stemning helt ind under huden på en. Bob Odenkirk vender stærkt tilbage som de sympatiske men lettere flossede advokat Jimmy McGill/Saul Goodman og Jonathan Banks er eks-politimanden Mike Ehrmantraut, Udover de to byder serien på flere fremragende præstationer samt gensyn med favoritter fra Breaking Bad.

3 episoder ude, nye hver uge

Dear White People – Netflix

Tv-serien fortsætter, hvor filmen fra 2014 af samme navn sluttede og byder på sort humor i mere end én forstand. Historien foregår på et fiktivt amerikansk eliteuniversitet og handler om racisme og sammenstødet mellem sort og hvid kultur. Humoren er knivskarp og ofte men ikke konstant politisk. Anmeldelserne har været endog overordentlig positive og lige nu har serien 100 procent positive anmeldelser på Rotten Tomatoes.

Alle 10 episoder tilgængelige

The Expanse sæson 2 – Netflix

Anden sæson af den bedste science fiction-serie siden Battlestar Galatica – og ja, den er bedre end BSG, fordi der rent faktisk er tale om science fiction – er lige blevet færdig på SyFy i USA, så nu venter vi kun på, at den om kort tid slutter sig til den første sæson på Netflix. Serien handler om konflikt og politik i vores solsystem mellem Jorden styret af FN, løsrevne kolonister på Mars og en løs sammenslutning af folk, der arbejder på baser og måner i solsystemets yderste afkroge, hvor livet er rigtig svært. Og så handler den om et mystisk protomolekyle, der muligvis kommer fra en helt anden planet. Godt fortalt drama baseret på en serie af indtil videre seks bøger af forfatterparret, der kalder sig James S. A. Corey, og også bistår med tv-serien.

13 episoder – premieredato ukendt

Fargo sæson 3 – HBO Nordic

Ikke nok med at tredje sæson af Fargo er begyndt på HBO, sæson 1 og 2 er også vendt tilbage efter lang tids fravær, så man kan se dem også. Hver sæson fortæller en ny historie, som kun har stemning, lokationer og visse plotelementer inspireret af den Oscarbelønnede film af samme navn af Coen-brødrene, tilfælles. Fælles for alle er grundlæggende ordentlige ordenshåndhævere, der typisk bliver hvirvlet ind i opgør mellem organiserede og professionelle kriminelle og mere eller mindre sympatiske lokale småfuskere, der får rodet sig ind i sager, de ikke kan overskue.  Det hele foregår på baggrund af naturskønne men kolde Minnesota og hver sæson byder på et stjerneopbud af skuespillere, der ellers mest gør det i film, som Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Kirsten Dunst og her i tredje sæson Ewan McGregor og David Thewliss. Bagmanden bag den prisbelønnede og virkeligt velskrevne serie er Noah Hawley.

2 episoder tilgængelige – nye hver uge

The Handmaid’s Tale – HBO Nordic

Kritikerrost dystopisk drama baseret på Margaret Atwoods roman af samme navn. Serien skildrer en nær fremtid, hvor USA er forfaldet til et totalitært og kristent fundamentalistisk teokratisk diktatur kaldet Gilead. Elisabeth Moss spiller titelkarakteren Offred, der tjener som handmaid hos Kommandøren og hans hustru. I Gilead må kvinder ikke arbejde og er underlagt brutal kontrol – frugtbare kvinder bliver tvunget til at tjene hos familier, der på grund af miljøforurening i det borgerkrigshærgede land ikke selv kan undfange børn. Hulu-serien, der af visse anmeldere beskrives som en lang åndelig voldtægt, har fået gode anmeldelser og kan synes mere aktuel end nogensinde (Atwood skrev romanen i 1985 og den blev filmatiseret første gang i 1990).

3 episoder tilgængelige – nye episoder hver uge

Preacher sæson 2 – Viaplay

Første sæson af Preacher gjorde det umulige og satte billeder på en kulttegneserie, der både involverer legemliggørelsen af Guds ord, engle, en dræberhelgen og en fordrukken irsk vampyr. Hvad serien ikke gjorde, var at starte den episke road movie, som egentlig begyndte i første nummer af tegneserien. I stedet lærte vi de tre hovedpersoner Jesse Custer (Dominic Cooper), hans eks-kæreste Tulip (den Oscar-nominerede Ruth Negga) og den irske vampyr Cassidy (Joseph Gilgun) samt Texasflækken Annville at kende. Den lidt sløve start introducerede os til en række af seriens vigtigste karakterer samt det syrede univers opfundet af Garth Ennis and Steve Dillon. Når anden sæson starter i næste måned, så ser vi frem til vold, kærlighed, religion, vampyrer og en hel række af bizarre karakterer.

Læs mere her.

Premiere 18. Juni

Prison Break: Sequel – Viaplay

Efter syv års pause er Scofield-brødrene tilbage. Hvis du har savnet karakterne, der for længst er sluppet ud af fængslet, så er der nye afsnit af den nye historie, der passende bare bliver kaldt Efterfølger, hver onsdag. Der er tegn på, at Michael stadig er i live og Lincoln og Sara genforenes for at planlægge endnu en fængselsflugt, hvor de ikke bare skal undslippe fængslets mure men et helt land. Vi får også et gensyn med Sucre, T-Bag og C-Note. Og hvis dette er helt sort, så er de første fire sæsoner af den populære serie også tilgængelige.

4 episoder tilgængelige – nye hver uge

Twin Peaks sæson 3 – HBO Nordic

Der er gået mere end 25 år, men om knap tre uger byder HBO os på endnu en ”Damn good cup of coffee” og muligheden for at se, hvad der videre sker i den lille bjergby Twin Peaks, hvor Laura Palmer blev fundet myrdet. Vi ved stort set intet om handlingen, men med de oprindelige forfattere David Lynch og Mark Frost tilbage som hovedforfattere, så tror vi på, at det nok skal blive interessant. På trods af hemmelighedskræmmeriet, så ved vi, at en lang række af de gamle skuespillere – ikke mindst Kyle MacLachlans karakteristiske FBI-agent Dale Cooper – er tilbage. Og ud fra den korte teaser, der netop er blevet offentliggjort, så ved vi, at ikke meget har ændret sig i byen Twin Peaks.

Se teaseren her.

Premiere 22. maj

Legion – ???

Ok, den sidste serie er snyd og ren ønsketænkning. Serien Legion er den geniale Noah Hawleys (Fargo) bud på en Marvel-superhelteserie. Serien er helt uden for nummer og hænger hverken sammen med Netflix’ mange Marvel-serier eller ABC’s Agents of S.H.I.E.L.D.. Til gengæld fortæller den en virkelig syret historie sat helt uden for præcist tid og sted om en mutant med ekstraordinære kræfter, som bliver ”reddet” fra et sindssygehospital og skumle regeringstropper, mens han skal kæmpe med sine indre dæmoner i den mest konkrete forstand. Serien er fortalt i en stil, der er ulig noget andet på tv lige nu med en ekstraordinær brug af musik (soundtracket er fremragende), klipning og farver. Så når nu alle de andre superhelteserier har fundet et hjem på en af streamingtjenesterne, så håber vi på, at denne nyligt afsluttede første sæson også gør.

Premieredato ukendt – kom nu streamingtyper. Tag jer sammen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.