×
ElbilerTophistorie

Ny ladepark ved Fynske Motorvej på vej

Vejdirektoratet sætter nu gang i byggeriet af en ny ladepark med 30 lynladepladser til elbiler ved Langeskov på Fyn.

Antallet af elbiler i Danmark stiger, og det samme gør antallet af offentligt tilgængelige ladepladser. Den udvikling fortsætter nu ind i 2024, hvor Vejdirektoratet blandt andet åbner en ny stor ladepark i Langeskov på Fyn.

Den nye ladepark bliver bygget ved samkørselpladsen ved afkørsel <47> langs Fynske Motorvej. Her kommer der 30 lynladepladser, hvoraf fire pladser er til biler med trailer, campingvogn og lignende samt handicapkøretøjer. Lynladerne får en effekt på op til 300 kW og skal af hensyn til priskonkurrencen drives af to forskellige ladeoperatører nemlig Fastned og EDF Danmark.

– Antallet af grønne biler på vejene stiger, og omkring halvdelen af alle nyregistrerede biler er i dag elbiler. Det stiller krav til vores ladeinfrastruktur. Jeg ser frem til, at ladeparken ved Langeskov åbner og giver elbilisterne bedre muligheder for at lade på Fyn, siger Transportminister Thomas Danielsen.

En hyggelig opladning

Ifølge Vejdirektoratet er der stort fokus på indretning og tilgængelighed af ladeparken. Ladeparken overdækkes, så bilisterne kan stå i læ for sol og regn, og på taget etableres solceller, der skal bidrage til den grønne omstilling.

– De travle bilister skal kunne komme nemt og hurtigt videre. Så udover en placering tæt på motorvejen indretter vi ladeparken, så bilisterne kan cirkulere rundt om ladestanderne og nemt finde en ledig stander. Derudover øger vi tilgængeligheden for personer med handicap, hvor nogle af ladepladserne er gjort særligt brede, ligesom ladestanderne er placeret i niveau med kørebanen, siger projektleder i Vejdirektoratet Charlotte Veiss-Pedersen.

Ladeparken og de 38 p-pladser for samkørsel vil ligge med let adgang til E20 Fynske Motorvej. Grafik: Vejdirektoratet.

Med planer om alt fra burgerrestaurant og streetfood til vaskehal, transportcenter og måske endda et hotel, forventes området at blive attraktivt for de mange pendlere, der kører på tværs af Danmark. Fra den nye ladepark etablerer Vejdirektoratet desuden en trappe ned til en lille sø, hvor der opsættes borde og bænke. Her vil de besøgende kunne nyde naturen, mens bilen lader op.

I løbet af 2024 sætter Vejdirektoratet også strøm til otte ladepladser i Aalborg Ø, fire lynladepladser langs rute 21 i Grevinge og to lynladepladser langs E55 i Væggerløse. Derudover får rastepladserne Storkereden og Lærkereden i Nordsjælland også en ladepark med henholdsvis otte og fire lynladepladser.

I 2026 står yderligere 22 nye ladeparker klar med samlet set 288 lynladepladser på rastepladser i Danmark.

ladepark
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.